Μάχη ΑΕΚ – ΠΑΟΚ για τον τίτλο της Stoiximan Super League – Δύο αγωνιστικές για το φινάλε, όλα τα σενάρια

Μάχη ΑΕΚ – ΠΑΟΚ για τον τίτλο της Stoiximan Super League – Δύο αγωνιστικές για το φινάλε, όλα τα σενάρια

Ο ΠΑΟΚ με γκολ των Τάισον και Ζίβκοβιτς νίκησε με 2-0 τον Ολυμπιακό σε εξ αναβολής αγώνα και είναι στο -1 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ δύο αγωνιστικές πριν το τέλος της Stoiximan Super League, με τη μάχη του τίτλου να έχει πάρει φωτιά.

Όποια ομάδα νικούσε στην Τούμπα θα έμενε ζωντανή στο κυνήγι της Ένωσης και τελικά αυτοί που τα κατάφεραν ήταν οι Ασπρόμαυροι. Αυτό σημαίνει ότι το πρωτάθλημα είναι υπόθεση των δικεφάλων πλέον και όλα θα κριθούν στις τελευταίες δύο αγωνιστικές, όπου και οι δύο ομάδες έχουν δύσκολους αγώνες.

 
Καταρχάς, την Τετάρτη (15/5) στην προτελευταία αγωνιστική η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό ενώ στην τελευταία αγωνιστική, την επόμενη Κυριακή (19/5), οι Κιτρινόμαυροι θα υποδεχθούν τη Λαμία και οι Ασπρόμαυροι θα αντιμετωπίσουν τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Όλα τα σενάρια
Η ΑΕΚ είναι πλέον η μοναδική ομάδα που ορίζει την τύχη της καθώς με δύο νίκες είναι πρωταθλήτρια. Αν δηλαδή οι κιτρινόμαυροι στα παιχνίδια που απομένουν πάρει τους ίδιους βαθμούς με τον ΠΑΟΚ ή έστω κι έναν λιγότερο θα στεφθούν πρωταθλητές για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Την ίδια ώρα η ομάδα της Θεσσαλονίκης σήμερα έκανε το πρώτο από τα τρία βήματα που χρειαζόταν για να κατακτήσει το πρωτάθλημα θέτοντας μάλιστα τους Πειραιώτες εκτός τίτλου. Βέβαια δεν του αρκεί αυτό καθώς θα πρέπει να πάρει οπωσδήποτε τη νίκη με Παναθηναϊκό στην Τούμπα την ερχόμενη Τετάρτη κσι με τον Άρη στο Χαριλάου την Κυριακή και ταυτόχρονα η ΑΕΚ να μην κερδίσει τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

Θυμίζουμε πως η Ενωση υπερτερεί σε όλες τις μονές ισοβαθμίες με τους υπόλοιπους «μεγάλους», ο ΠΑΟΚ «έχει» εκείνες με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, οι «πράσινοι» αυτή με τους «ερυθρόλευκους» που από την πλευρά τους υστερούν κόντρα σε όλους.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (8 αγωνιστικές)
ΑΕΚ 75
ΠΑΟΚ 74
Παναθηναϊκός 71
Ολυμπιακός 70
Άρης 52
Λαμία 35

Η 9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (15/5)
Λαμία – Άρης (18:00)
Ολυμπιακός – ΑΕΚ (20:00)
ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός (20:00)

Η 10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (19/5)
ΑΕΚ – Λαμία (20:00)
Άρης – ΠΑΟΚ (20:00)
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (20:00)

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα