Conference League: Πονοκέφαλος για το που θα γίνει ο τελικός

Conference League: Πονοκέφαλος για το που θα γίνει ο τελικός

Πονοκέφαλος σε ΕΛ.ΑΣ. και κυβέρνηση για τον τελικό του Conference League τα τελευταία 24ωρα, στον οποίο προκρίθηκε δίκαια ο Ολυμπιακός.

Αθλητικοί παράγοντες και πολιτικά στελέχη λένε πως ο αγώνας στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενέχει σοβαρούς κινδύνους να θρηνήσουμε θύματα ή να δούμε τεράστιες καταστροφές, τόσο στο γήπεδο, όσο και στα παρακείμενα “κιτρινόμαυρα” καταστήματα.

Ο τελικός πάει Ουγγαρία;

Ουγγρική εφημερίδα χαρακτηρίζει πιθανό το ενδεχόμενο, να μη γίνει ο τελικός του Conference League, μεταξύ του Ολυμπιακού με την Φιορεντίνα, στην OPAP Arena λόγω οργανωτικών δυσκολιών.

Δημοσίευμα για αλλαγή έδρας του τελικού του Conference League, σύμφωνα τους Ούγγρους. Πιο συγκεκριμένα, η εφημερίδα “Nemzeti Sport” -επικαλούμενη ελληνικές πηγές- χαρακτηρίζει πιθανό το ενδεχόμενο να μη γίνει το Ολυμπιακός – Φιορεντίνα στην OPAP Arena.

Το δημοσίευμα αναφέρεται ότι η Αστυνομία δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια εντός κι εκτός γηπέδου, με δεδομένη την αντιπαλότητα των οπαδών του Ολυμπιακού με αυτούς της ΑΕΚ, αλλά και την ταυτόχρονη παρουσία οπαδών της Φιορεντίνα.

Παράλληλα, γίνεται λόγος για ευαίσθητη πολιτική κατάσταση στη χώρα ενόψει των Ευρωεκλογών, που ενδεχομένως θα οδηγήσει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να μην αναλάβουν το ρίσκο διεξαγωγής του αγώνα με αυτές τις συνθήκες στην Αθήνα.

Όχι στην OPAP Arena: Εκεί θα γίνει ο τελικός του Conference League

Αφού γίνεται λοιπόν αναφορά και στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη πριν το ΑΕΚ – Ντινάμο Ζάγκρεμπ, σημειώνεται ότι σε περίπτωση που τεθεί θέμα μετακίνησης της έδρας, ίσως πέσει στο τραπέζι η λύση της “Puskas Arena”.

Εξάλλου, όπως αναφέρεται, εκεί φιλοξενήθηκε πέρυσι με απόλυτη επιτυχία ο τελικός του Europa League ανάμεσα στη Σεβίλλη και τη Ρόμα, ενώ έχει θέσει υποψηφιότητα και για τον τελικό του Champions League το 2026 ή το 2027.

Σε περίπτωση που τελικά γίνει ο αγώνας στην OPAP Arena – Ποια η διαδικασία;

Το γήπεδο της ΑΕΚ και το γεγονός ότι θα φιλοξενήσει τον τελικό του Europa Conference League μεταξύ του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα, όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, καταλαμβάνει την δεύτερη θέση στις συζητήσεις των ποδοσφαιρόφιλων στην χώρα, μετά από αυτή της μεγάλης επιτυχίας των «ερυθρόλευκων».

Δεν είναι άλλωστε και ότι καλύτερο για τους φίλους της Ένωσης, το γεγονός οτι ένας από τους μεγαλύτερους αντιπάλους της, θα ζήσει την κορυφαία ευρωπαϊκή στιγμή μέσα στο… σπίτι της.

Πέρα από την ανησυχία που υπάρχει για το τί θα γίνει με τα καταστήματα στην περιοχή γύρω από το γήπεδο, ανάλογοι φόβοι υπάρχουν και για τυχόν ζημιές που θα προκληθούν στην ΟΠΑΠ Arena… Κάτι όμως για το οποίο, την ευθύνη την έχει η UEFA.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, τα πράγματα έχουν ως εξής… Την άλλη Κυριακή στις 19 Μαΐου, η ΑΕΚ φιλοξενεί την Λαμία στο γήπεδο της και την επόμενη μέρα, η Ένωση θα το παραδώσει στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Φυσικά, όπως γίνεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις θα υπάρξει τόσο επιθεώρηση, όσο και καταγραφή τυχόν προβλημάτων.

Ακριβώς η ίδια διαδικασία θα γίνει και όταν η UEFA θα… επιστρέψει την ΟΠΑΠ Arena στους «κιτρινόμαυρους». Άνθρωποι της ΑΕΚ θα τσεκάρουν αν έχουν υπάρξει ζημιές και αν εντοπιστούν τέτοιες, τότε η ομάδα που οπαδοί της κάθονταν εκεί, θα κληθούν να πληρώσουν μέσω της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας την επισκευή, αλλά και το πρόστιμο που θα αντιστοιχεί σε τέτοιες συμπεριφορές.

Πηγή: tromaktiko.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα