Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Φόβοι για κυβερνοεπίθεση και τρομοκρατικό χτύπημα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Φόβοι για κυβερνοεπίθεση και τρομοκρατικό χτύπημα

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 του Παρισιού πλησιάζουν, όμως η γαλλική πόλη πρέπει να αντιμετωπίσει πολλά ζητήματα προκειμένου να γίνει η ομαλή διεξαγωγή των αγωνισμάτων αλλά και των τελετών έναρξης και λήξης. Πιο συγκεκριμένα, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Στεφάν Σεζουρνέ δήλωσε ότι μία από τις κύριες ανησυχίες είναι μια πιθανή επίθεση κυβερνοεπίθεση στο ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας.

«Είναι μία από τις ανησυχίες που έχουμε ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων», είπε ο Σεζουρνέ στο ραδιόφωνο «France Inter», χωρίς να επιβεβαιώσει ότι έχει υπάρξει ήδη δεχτεί επίθεση.

«Υπάρχει φόβος για τρομοκρατική επίθεση»

Εκτός αυτού, η υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας Αμελί Ουντέα-Καστέρα τόνισε ότι εντείνονται οι ανησυχίες για την ημέρα της τελετής έναρξης, καθώς υπάρχει φόβος για τρομοκρατική επίθεση. Μιλώντας στην «France Inter» είπε:

«Η τρομοκρατική απειλή και ειδικότερα η ισλαμική απειλή, υπάρχει. Δεν είναι καινούργιο και δεν αφορά ούτε την Γαλλία ούτε τους Αγώνες. Λαμβάνουμε κάθε μέτρο, προκειμένου να την μειώσουμε, όσο το δυνατόν περισσότερο με απόλυτη επαγρύπνηση».

Η τελετή έναρξης που είναι προγραμματισμένη για τις 26 Ιουλίου 2024, στον Σηκουάνα, μεταξύ του Pont d'Austerlitz και του Pont d'Iéna. Οι διοργανωτές έχουν γνωστοποιήσει ότι θα κατασκευαστούν κερκίδες που θα μπορέσουν να φιλοξενήσουν περίπου 100.000 θεατές στις κάτω αποβάθρες του Σηκουάνα, με πολλές πηγές να προβλέπουν περίπου 400.000 άτομα τα οποία θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την τελετή έναρξης. Αυτό σημαίνει ότι κάθε σημείο που... βλέπει στον ποταμό θα είναι γεμάτο απο φιλάθλους.

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα