Ο Τόνι Κρόος επέστρεψε στην εθνική Γερμανίας για το Euro 2024

Ο Τόνι Κρόος επέστρεψε στην εθνική Γερμανίας για το Euro 2024

Έχει κατακτήσει κάθε τίτλο που έχει διεκδικήσει στην καριέρα του, όμως από την τροπαιοθήκη του Τόνι Κρόος λείπει το Euro, το οποίο φαίνεται πως θα διεκδικήσει για τελευταία φορά στην καριέρα του φέτος όντας μέλος της εθνικής Γερμανίας. Ο 34χρονος μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης είχε αποχωρήσει πριν από τρία χρόνια από την «μάνσαφτ», όμως σήμερα γνωστοποίησε ότι επιστρέφει στα καθήκοντά του.

Σε ανάρτηση που έκανε στα social media ο έμπειρος μέσος δήλωσε: «Παιδιά, γρήγορα και ανώδυνα: Από το Μάρτιο και μετά θα παίζω ξανά στην εθνική Γερμανίας. Γιατί; Επειδή ο προπονητής της εθνικής ομάδας μου το ζήτησε, επειδή θέλω κι επειδή είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν περισσότερα πράγματα που είναι δυνατά με την ομάδα στο EURO απ' όσο πιστεύει αυτή τη στιγμή ο περισσότερος κόσμος».

Ο Κρόος έκανε το διεθνές ντεμπούτο του το 2010 και από τότε μετράει 106 συμμετοχές με το εθνόσημο, η κπορυφαία του στιγμή σε εθνικό επίπεδο ήταν η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2014 στην Βραζιλία. Ήταν μέλος της ομάδας που επικράτησε των Βραζιλιάνων με 7-1 και στον τελικό υπέταξε την Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι, φτάνοντας στην κατάκτηση του τροπαίου μετά από το 1990.

Δέκα πόλεις της Γερμανίας θα φιλοξενήσουν την τελική φάση του EURO 2024 το διάστημα 14 Ιουνίου-14 Ιουλίου, όταν είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί ο τελικός στο Βερολίνο, ωστόσο η εθνική ομάδα της χώρας δεν παρουσιάζει καλή εικόνα τα τελευταία χρόνια. Υπενθυμίζεται ότι οι τετράκις πρωταθλητές κόσμου έχουν αποκλειστεί στη φάση των ομίλων στα τελευταία δύο Μουντιάλ (2018, 2022).

 Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα