F1: Η τελευταία χρονιά του Λιούις Χάμιλτον με την Mercedes ξεκίνησε σήμερα

F1: Η τελευταία χρονιά του Λιούις Χάμιλτον με την Mercedes ξεκίνησε σήμερα

Πρώτη δημόσια εμφάνιση για τον Λιούις Χάμιλτον μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του στην Ferrari το 2025, καθώς ο βρετανός πιλότος βρέθηκε στην τελετή παρουσίασης του μονοθεσίου W15 της Mercedes. Ο Χάμιλτον θα αγωνιστεί για τελευταία χρονιά με τα «ασημένια βέλη», στα οποία εντάχθηκε το 2013 και έκτοτε κέρδισε 6 παγκόσμια πρωταθλήματα οδηγών.

Δεδομένων των προβλημάτων που αντιμετώπισε με τα μονοθέσια των προηγούμενων ετών (W13 και W14, το 2022 και το 2023) η Mercedes έχει εργαστεί για να βελτιώσει τα προβλήματα που αντιμετώπιζε και να παρέχει στους πιλότους της ένας ανταγωνιστικό όχημα.

«Ξέρω τι είναι ικανή αυτή η ομάδα», πρόσθεσε ο Χάμιλτον. «Είμαι απίστευτα ευγνώμων για τη δουλειά κάθε ατόμου σε αυτήν την ομάδα. Κάθε φορά που βρίσκομαιστο εργοστάσιο, μπορώ να δω την απόλυτη προσήλωση και αποφασιστικότητα όλων. Έχουμε όλοι μεγάλο κίνητρο για το επόμενο έτος και θα του δώσουμε όλα όσα έχουμε στον χρόνο που έχουμε μπροστά μας».

Αυτή θα σηματοδοτήσει την τελευταία σεζόν στη μακρά θητεία του Χάμιλτον με τη Mercedes, με τον Βρετανό να έχει ενταχθεί στην ομάδα το 2013. Ο Χάμιλτον κέρδισε έξι από τους επτά τίτλους οδηγών του με την γερμανική ομάδα μεταξύ 2014 και 2020, ενώ η ομάδα κέρδισε οκτώ συνεχόμενα πρωταθλήματα κατασκευαστών, με το τελευταίο να έρχεται το 2021.

Ανακοινώθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου ότι ο Χάμιλτον θα ενταχθεί στη Ferrari το 2025 με πολυετές συμβόλαιο και θα συνεργαστεί με τον Σαρλ Λεκλέρ, αλλά και τον αρχηγό της ομάδας Φρεντ Βασερ.

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα