Μαρία Σάκκαρη: Κατέκτησε το τουρνουά στη Γουαδαλαχάρα

Μαρία Σάκκαρη: Κατέκτησε το τουρνουά στη Γουαδαλαχάρα

Νικήτρια στο τουρνουά τένις της Γουαδαλαχάρα αναδείχθηκε, τα ξημερώματα της Κυριακής (24/09, ώρα Ελλάδας), η Μαρία Σάκκαρη καθώς επικράτησε με 0-2 σετ της Κάρολαϊν Ντόλχαϊντ από τις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον δεύτερο τίτλο στην καριέρα της Μαρίας Σάκκαρη ύστερα από εκείνον, το 2019, στο Ραμπάτ και πλέον η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα βρίσκεται στο #6 της παγκόσμιας κατάταξης.

Πώς εξελίχθηκε ο αγώνας

Η Μαρία Σάκκαρη έκανε ένα σχεδόν αψεγάδιαστο παιχνίδι και δικαιολόγησε τον τίτλο του φαβορί απέναντι στην αντίπαλό της, η οποία έκανε επίσης ένα τέλειο τουρνουά, όμως κόντρα στη Ελληνίδα δεν μπορούσε να κάνει νέα υπέρβαση. Μάλιστα, η Μαρία Σάκκαρη προηγήθηκε 3-1 και 4-2 στα γκέιμ, κάνοντας ένα μπρέικ στο σερβίς της Αμερικανίδας, όμως η Κάρολαϊν Ντόλχαϊντ με τρία αναπάντητα γκέιμ και ένα δικό της μπρέικ βρέθηκε μπροστά με 5-4.

Τα πράγματα ζόρισαν για τη Μαρία Σάκκαρη, εντούτοις δεν πτοήθηκε. Ανασυντάχθηκε, ισοφάρισε σε 5-5, πέρασε μπροστά με 6-5 και στο 12ο γκέιμ αν και η Κάρολαϊν Ντόλχαϊντ προηγήθηκε 30-0 και ετοιμαζόταν για το 6-6, έκανε τρομερό φίνις, καθάρισε το γκέιμ και πήρε το πρώτο σετ με 7-5, κάνοντας το πρώτο βήμα για τον τίτλο. Το νερό είχε μπει στ' αυλάκι.

Στο δεύτερο σετ, οι δύο τενίστριες πήγαιναν μαζί μέχρι το 2-2, ώσπου η Μαρία Σάκκαρη κατάφερε να ξεφύγει με 4-2 και να γίνει το φαβορί για το τρόπαιο. Η Αμερικανίδα μείωσε σε 4-3, αλλά δεν είχε τίποτα άλλο να δώσει. Η πρωταθλήτριά μας πήρε τα δύο επόμενα γκέιμ, έκανε το 6-3 και έβαλε τέλος σε ένα σερί έξι χαμένων τελικών. Έγινε η «βασίλισσα» στη Γουαδαλαχάρα με το σπαθί της.

πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα