Super League: Δυνατά ντέρμπι σήμερα με ΑΕΚ - Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ - ΑΡΗ

Super League: Δυνατά ντέρμπι σήμερα με ΑΕΚ - Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ - ΑΡΗ

Τα δύο μεγάλα ντέρμπι ξεχωρίζουν στο δεύτερο «πιάτο» της 4ης αγωνιστικής της Super League, με την ΑΕΚ να υποδέχεται τον Ολυμπιακό στην OPAP Arena και τον ΠΑΟΚ να φιλοξενεί τον Άρη στην Τούμπα, πριν την πρεμιέρα των τριών πρώτων στους ευρωπαϊκούς ομίλους.

Οι πρωταθλητές έχουν σημαντικές απουσίες, καθώς δεν είναι στη διάθεση του Ματίας Αλμέιδα οι τραυματίες Λιβάι Γκαρσία και Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, ο τιμωρημένος Πέτρος Μάνταλος, ενώ ο Ροντόλφο Πισάρο μπορεί να ξεπέρασε το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε, όμως κρίθηκε ανέτοιμος κι έμεινε εκτός αποστολής.

Από την πλευρά τους, οι «ερυθρόλευκοι» πάνε στην OPAP Arena με την ψυχολογία στα ύψη, έχοντας το απόλυτο στο πρωτάθλημα, με την εικόνα τους στο γήπεδο να αφήνει θετικές εντυπώσεις παρά τις αλλαγές στο ρόστερ. Πάντως, το συγκεκριμένο ντέρμπι αποτελεί την πρώτη δυνατή δοκιμασία για τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ στην Ελλάδα.

Στο έτερο ντέρμπι της ημέρας, ο «Δικέφαλος του Βορρά» θέλει να αφήσει πίσω την ήττα από τον ΟΦΗ στην Κρήτη πριν τη διακοπή και να κάνει μία αρχή με επιστροφή στις νίκες. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου συμπεριέλαβε για πρώτη φορά στην αποστολή τον Κιρίλ Ντεσπόντοφ, σε αντίθεση με τον Μάρκος Αντόνιο που έμεινε εκτός.

Όσον αφορά τους «κίτρινους» της Θεσσαλονίκης, προσπαθούν να χτίσουν κάτι καλό στη νέα εποχή με τον Άκη Μάντζιο στον πάγκο τους, αφήνοντας πίσω το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Για το λόγο αυτό και θα πάει στην Τούμπα και με τα τέσσερα τελευταία μεταγραφικά του αποκτήματα (Βέλεθ, Βερστράτε, Σουλεϊμάνοφ και Πάρντο).

Πάντως, το σημερινό πρόγραμμα ανοίγει στην Τρίπολη, όπου ο τοπικός Αστέρας θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ στη μάχη των νεοφώτιστων η Κηφισιά θα υποδεχτεί τον Πανσερραϊκό.

Συνοπτικά η 4η αγωνιστική:

Σάββατο 16/9

Λαμία-ΟΦΗ 2-2

(47′ Τσιλούλης, 74′ αυτ. Καρώ – 26′ Ντίκο, 66′ Γκαγέγκος)

Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 0-5

(13′, 45+1′, 64′ Μπερνάρ, 86′ Αϊτόρ, 90+3′ Μάγκνουσον)

Κυριακή 17/9

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα 15:00 Novasports Prime

Κηφισιά-Πανσερραϊκός 18:00 Cosmote Sport 1

ΠΑΟΚ-Άρης 20:30 Novasports Prime

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 21:30 Cosmote Sport 1

Δευτέρα 18/9

Ατρόμητος-Βόλος 18:00 Novasports Prime

πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα