Nations League: Ημερομηνίες, αντίπαλοι και όλα τα δεδομένα

Nations League: Ημερομηνίες, αντίπαλοι και όλα τα δεδομένα

Η εθνική ομάδα της Ελλάδας πήρε μια νίκη απέναντι στο Γιβραλτάρ και γνώρισε την ήττα από την Ολλανδία, στις δύο αγωνιστικές που ολοκληρώθηκαν για τον Σεπτέμβριο.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται ακόμα «ζωντανό» στην υπόθεση πρόκριση μέσα από τον προκριματικό όμιλο, όμως δεδομένου του ότι η Γαλλία θα πάρει εύκολα την πρώτη θέση και του ότι η Ολλανδία εκτός της ποιότητάς της, έχει πάρει μεγάλο προβάδισμα, κάνουν την ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ να κοιτάει προς το μέλλον.

Αν η Τουρκία προκριθεί απευθείας από τον όμιλο η Εθνική θα αποφύγει ένα πολύ ισχυρό αντίπαλο.

Και αυτό δεν είναι άλλο, πέρα από το Nations League. Τη διοργάνωση, στην οποία η Ελλάδα είχε βγει πρώτη στον όμιλο της και που πλέον μπορεί να αξιοποιήσει την ευκαιρία αυτή.

Ο τρόπος δεν είναι απλός, αλλά είναι απόλυτα εφικτός. Η «γαλανόλευκη» θα αγωνιστεί στα μέσα Μαρτίου σε ένα mini τουρνουά του Nations League, τύπου Final 4, δηλαδή συνολικά τέσσερις ομάδες με ημιτελικό και τελικό. Δεν χρειάζεται βεβαίως να πούμε πως μόνο ο νικητής από τον τελικό θα βρεθεί στη τελική φάση του EURO 2024.

Κομβικό ρόλο θα παίξει η πρόκριση ή όχι της Τουρκίας απευθείας από τον όμιλο και αυτό διότι αν καταφέρουν και περάσουν, σημαίνει πως η Εθνική θα αποφύγει ένα πολύ ισχυρό αντίπαλο.

Σε περίπτωση λοιπόν που οι Τούρκοι κρατήσουν το εισιτήριο της πρόκρισης, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό το Καζακστάν, το οποίο έχει πλέον ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης από τα προκριματικά, ενώ στο άλλο ζευγάρι θα βρίσκεται η Γεωργία με το Λουξεμβούργο (που βρίσκεται στην ίδια μοίρα με το Καζακστάν).

Οι ημιτελικοί είναι προγραμματισμένοι για τις 21 Μαρτίου, ενώ ο τελικό για τρεις ημέρες αργότερα, στις 26 του μήνα.

Επομένως αν η Ελλάδα περάσει το Καζακστάν θα παίξει τελικό πρόκρισης για το EURO 2024 απέναντι στον νικητή του Γεωργία -Λουξεμβούργο.

Και οι τέσσερις αντίπαλοι της είναι στα μέτρα της και πιθανώς και κατώτεροι, με την Ελλάδα να έχει πλέον μοναδική ευκαιρία να επιστρέψει στη τελική φάση μιας μεγάλης διοργάνωσης.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα