Μπράγκα – Παναθηναϊκός 2-1: Όρθιος στη μάχη για το Champions League

Μπράγκα – Παναθηναϊκός 2-1: Όρθιος στη μάχη για το Champions League

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκε και τελικά στο δεύτερο δέχθηκε δύο γκολ. Το υπέροχο πλασέ του Ντάνιελ Μαντσίνι στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, κράτησε «ζωντανό» τον Παναθηναϊκό στη μάχη της πρόκρισης με την Μπράγκα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 υπέρ της πορτογαλικής ομάδας στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τα Play Off του Champions League.

Αρχικά βρέθηκε να χάνει με 2-0 από την Μπράγκα, στην οποία δόθηκε μια απίστευτη ευκαιρία που έχασε όταν το σκορ ήταν στο 1-0.

Ωστόσο, οι ελπίδες του ΠΑΟ για πρόκριση σε όμιλο του Champions League παραμένουν ζωντανές αφού στο 95′ ο Μαντσίνι μείωσε σε 2-1. Η ανατροπή μπορεί να έρθει στη ρεβάνς που θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ.

Οι Πορτογάλοι πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων στο δεύτερο μέρος με τους Ρουίθ (51’) και Ντζαλό (74’) από δύο «φθηνά» λάθη και κακές αντιδράσεις της ανασταλτικής λειτουργίας των «πράσινων», όμως το γκολ του Αργεντινού εξτρέμ διατήρησε τις ελπίδες των «πράσινων» ενόψει της ρεβάνς της Τρίτης (29/8) στο ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στο 2’ από φάουλ του Βιλένα και σέντρα του Ρουμπέν, ο Μάγκνουσον έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ματέους.

Στο 12’ η απευθείας εκτέλεση του Ισλανδού στόπερ πέρασε αρκετά πάνω απ’ τα δοκάρια της Μπράγκα, ενώ στο 16’ στην πρώτη φάση που πάτησε στην περιοχή του Παναθηναϊκού η πορτογαλική ομάδα, ο Γερμανός ρέφερι Φέλιξ Τσβάιερ έδειξε πέναλτι σε πέσιμο του Μπρούμα από τον Βαγιαννίδη. Απόφαση την οποία πήρε πίσω έπειτα από δύο λεπτά μετά από on field review έλεγχο, κατόπιν υπόδειξης του VAR, Κρίστιαν Ντίγκερτ, ο οποίος του τόνισε πως έκανε πρώτα φάουλ ο Ολλανδός εξτρέμ.

 
Ο Παναθηναϊκός επιχείρησε να ανακτήσει τον έλεγχο του αγώνα και στο 29’ ο Παλάσιος βρέθηκε σε θέση βολής, όμως το πλασέ του βρήκε σε ετοιμότητα τον Ματέους που μπλόκαρε, ενώ στο 43’ ο Φόντε με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, στην πρώτη τελική των Πορτογάλων στο ματς.

 
Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου ο Αντρέ Όρτα βρήκε λίγο χώρο κι εκτέλεσε, με την μπάλα να κοντράρει στον Ρουμπέν Πέρεθ και να περνάει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Μπρινιόλι.

Η Μπράγκα έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου, όταν στο 48’ από χαμηλό γύρισμα του Μπρούμα, ο Ρουίθ «τσίμπησε» την μπάλα κι ο Μπρινιόλι απέκρουσε εντυπωσιακά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα