Μάντσεστερ Σίτι – Σεβίλλη 5-4 στα πέναλτι: Υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης στο Καραϊσκάκη η ομάδα του Γκουαρδιόλα

Μάντσεστερ Σίτι – Σεβίλλη 5-4 στα πέναλτι: Υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης στο Καραϊσκάκη η ομάδα του Γκουαρδιόλα

Ο τελικός του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ φέτος έγινε στο Καραϊσκάκη και η Μάντσεστερ Σίτι, κάτοχος του Champions League, ήταν αυτή που πανηγύρισε παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ κόντρα στη Σεβίλλη, κάτοχο του Europa League, ισοφαρίζοντας σε 1-1 και επικρατώντας με 5-4 στη διαδικασία των πέναλτι, όπου ο Γκούντελι ήταν μοιραίος για τους Ισπανούς.

Το παιχνίδι άρχισε με τους Άγγλους να έχουν την πρώτη τους ευκαιρία στο 7′ με την καρφωτή κεφαλιά του Ακέ που απέκρουσε ο Μπόνο, ο οποίος αντέδρασε σωστά και στο 17′ στο φαλτσαριστό σουτ του Γκρίλις. Και μπορεί να ήταν η Σίτι αυτή που είχε τις τελικές προσπάθειες, η Σεβίλλη όμως ήταν αυτή που είχε το γκολ.

Στο 25′ ο Ακούνια ανέβηκε από αριστερά και έκανε τη σέντρα, με τον Εν Νεσίρι να κάνει εντυπωσιακό άλμα ανάμεσα στους Φκβάρντιολ – Ακέ και να γράφει το 0-1 με κεφαλιά. Σκορ που έμεινε ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου αφού η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν κατάφερε να βγάλει κάποια αντίδραση.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης μάλιστα, στο 49′, οι Ισπανοί έφτασαν μια ανάσα από την επίτευξη και δεύτερου γκολ, ξανά με τον Εν Νεσίρι, αλλά τελικά ο Έντερσον απέκρουσε στο τετ α τετ μετά τη γρήγορη αντεπίθεση. Οι Σεβιγιάνοι γενικά πατούσαν πολύ καλά και δεν κινδύνευαν ιδιαίτερα, αλλά κόντρα στη Σίτι έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να πάθεις τη ζημιά ανά πάσα στιγμή. Και έτσι έγινε και τώρα…

 
Στο 63′ ο Ρόδρι σήκωσε τη μπάλα για τον Πάλμερ που κινήθηκε στο πίσω δοκάρι και με κεφαλιά έκανε το 1-1, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα. Αμέσως μετά όμως, στο 64′, η Σεβίλλη θα μπορούσε να προηγηθεί ξανά αφού είχε νέο τετ α τετ με τον Εν Νεσίρι αλλά ο Έντερσον βγήκε νικητής ξανά.


Από εκεί και πέρα τα λεπτά περνούσαν χωρίς κάποια μεγάλη φάση, μέχρι που ήρθε το 91′, όταν ο Άκε με κεφαλιά, μετά το φάουλ του Φόντεν, πήγε για το 2-1 αλλά ο Μπόνο κατάφερε να αποκρούσει και να κρατήσει το σκορ στο 1-1, στέλνοντας το ματς στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί όπου ευστόχησαν όλοι πλην του Γκούντελι, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, με τη Μάντσεστερ Σίτι να πανηγυρίζει την κατάκτηση του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ!

Η σειρά των πέναλτι…

Χάαλαντ: 1-0
Οκάμπος: 1-1
Άλβαρες: 2-1
Ράφα Μιρ: 2-2
Κόβατσιτς: 3-2
Ράκιτιτς: 3-3
Γκρίλις: 4-3
Μοντιέλ: 4-4
Γουόκερ: 5-4
Γκούντελι: Δοκάρι 

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Ακάντζι, Γκβάρντιολ, Άκε, Ρόδρι, Κόβατσιτς, Φόντεν, Πάλμερ (85′ Άλβαρες), Γκρίλις, Χάαλαντ.

Σεβίλλη: Μπόνο, Νάβας (83′ Μοντιέλ), Μπαντέ, Γκούντελι, Ακούνια, Χορδάν, Ράκιτιτς, Τόρες (70′ Σάντσες), Οκάμπος, Λαμέλα (93′ Σούσο), Εν Νεσίρι (93′ Ράφα Μιρ).

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα