Έφτασε στο Ζάγκρεμπ η ΑΕΚ υπό δρακόντεια μέτρα – Αλμέιδα: «Θα παίξουμε για την οικογένεια του Μιχάλη»

Έφτασε στο Ζάγκρεμπ η ΑΕΚ υπό δρακόντεια μέτρα – Αλμέιδα: «Θα παίξουμε για την οικογένεια του Μιχάλη»

Σε βαρύ κλίμα, στη σκιά της δολοφονίας του Μιχάλη, αναχώρησε για το Ζάγκρεμπ και το πρώτο ματς του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League η ΑΕΚ.

Οι κιτρινόμαυροι θα επιδιώξουν να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα πλέι οφ της διοργάνωσης απέναντι στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ με το μυαλό όλων να βρίσκεται στον αδικοχαμένο οπαδό της ομάδας και την οικογένεια του που βιώνει τραγικές στιγμές.

Δρακόντεια μέτρα για την αποστολή
Η κροατική αστυνομία είχε εκπονήσει αναλυτικό σχέδιο για τη μεταφορά της αποστολής.

Με την άφιξή της λοιπόν στο αεροδρόμιο, δυο πούλμαν παρέλαβαν τα μέλη της από την πίστα του αεροδρομίου (από το cargo και όχι από την κεντρική εγκατάσταση).

Συνοδευόμενα λοιπόν από πλήθος αστυνομικών και με αποκλεισμένους όλους τους δρόμους, τα δυο λεωφορεία κινήθηκαν χωρίς καμία στάση προς το ξενοδοχείο όπου θα καταλύσουν οι «κιτρινόμαυροι».

Εκεί υπάρχει επίσης ισχυρή αστυνομική δύναμη και προς το παρόν όλα κυλούν ήσυχα και χωρίς προβλήματα ενόψει της συνέντευξης Τύπου και της προπόνησης της ΑΕΚ που θα γίνει το απόγευμα στο «Μάξιμιρ».

Συγκλονιστική δήλωση του Ματίας Αλμέιδα στην αναχώρηση της ΑΕΚ για το Ζάγκρεμπ

Ενδεικτικές και οι δηλώσεις του προπονητή της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα, κατά την αναχώρηση της ομάδας για την πρωτεύουσα της Κροατίας.

«Εμείς πηγαίνουμε για να παίξουμε ποδόσφαιρο. Εγώ είμαι 30 χρόνια στο χώρο του ποδοσφαίρου και το ποδόσφαιρο είναι μία γιορτή. Αισθάνθηκα πάρα πολύ μεγάλη λύπη με αυτό που συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα. Θα πάμε να παίξουμε για την ιστορία της ΑΕΚ και για την οικογένεια του παιδιού που έχασε τη ζωή του».

Τα τραγικά γεγονότα στο γήπεδο της ΑΕΚ που οδήγησαν στον θάνατο του 29χρονου οπαδού της ομάδας απασχολούν έντονα και την UEFA. Χαρακτηριστικό το δημοσίευμα της Daily Mail όπου αναφέρεται ότι υπάρχει έντονη ανησυχία στην Ευρωπαϊκή Oμοσπονδία για την ασφάλεια εν όψει του τελικού του Conference που είναι προγραμματισμένος να γίνει στην ΟΠΑΠ αρένα.

Στη Μασσαλία εξάλλου βρίσκεται ο Παναθηναϊκός που δίνει και αυτός αύριο καθοριστικό ματς με την Μαρσέιγ στη ρεβάνς του 1-0 της Λεωφόρου. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν πρόκειται να αλλάξει το πλάνο της νίκης του πρώτου αγώνα επιδιώκοντας ξανά να «αφοπλίσει» τα όπλα των Γάλλων οδηγώντας την ομάδα του σε μια μεγάλη πρόκριση.

Στην Μασσαλία δεν πρόκειται να βρεθούν οπαδοί του Παναθηναϊκού μετά το διάταγμα που εξέδωσε το γαλλικό υπουργείο εσωτερικών απαγορεύοντας την πλήρη μετακίνηση των οπαδών στην ευρύτερη περιοχή.

Στον Ολυμπιακό τέλος συνεχίζεται η προετοιμασία για την ρεβάνς με την Γκενκ την ερχόμενη Πέμπτη. Το 1-0 στο Καραϊσκάκη αποτελεί μια καλή βάση πρόκρισης με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να καταστρώνει τα πλάνα του για τον αγώνα την ώρα που στο μεταγραφικό κομμάτι οι ερυθρόλευκοι συνεχίζουν να κινούνται δυναμικά με τις αφίξεις νέων παικτών να αναμένονται ακόμη και μέσα στην εβδομάδα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα