Παναθηναϊκός - Μαρσέιγ: Φόβοι για «αντίποινα» στον αποψινό αγώνα, μετά το χάος στη Νέα Φιλαδέλφεια

Παναθηναϊκός - Μαρσέιγ: Φόβοι για «αντίποινα» στον αποψινό αγώνα, μετά το χάος στη Νέα Φιλαδέλφεια

Μετά το χάος στη Νέα Φιλαδέλφεια, υπάρχουν φόβοι για «αντίποινα» στον αποψινό αγώνα ΠΑΟ - Μαρσέιγ.

Συναγερμός έχει σημάνειστις Αρχές εν όψει της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την Μαρσέιγ στο «Απόστολος Νικολαΐδης» την Τετάρτη 9/8 στις 21:00, στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League.

Οι αστυνομικές Αρχές βρίσκονται επί ποδός καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι οργανωμένοι χούλιγκαν οπαδοί της Μαρσέιγ θα επιχειρήσουν να περάσουν στην Ελλάδα, σε μία μορφή αντιποίνων για τη δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μετά τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, που οδήγησαν στον θάνατο του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη, υπάρχουν φόβοι ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν «αντίποινα».

Οι μαρτυρίες πως οι Κροάτες χούλιγκαν συνεργάστηκαν με χούλιγκαν του Παναθηναϊκού, μετά και βίντεο που κυκλοφόρησε στο οποίο ακούγεται η φράση «έτσι γ... η λεωφόρος», έχουν προκαλέσει μεγάλο αναβρασμό στα social media, ενώ φημολογείται πως οπαδοί της γαλλικής ομάδας βρίσκονται ήδη στην Αθήνα, παρά την απαγόρευση μετακίνησης που επέβαλε η UEFA.

Σημειώνεται ότι στην αποστολκή του Παναθηναϊκού συμπεριλήφθηκαν τόσο ο Άνταμ Τσέριν όσο και ο Έρικ Πάλμπερ – Μπράουν. Ο πρώτος έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό και έχει τεθεί στην διάθεση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ενώ έχει και κάποιες πιθανότητες να ξεκινήσει βασικός.

Η UEFA γνωρίζει πως αυτό είναι ένα παιχνίδι ιδιαίτερα υψηλού κινδύνου και γι’ αυτό αναμένεται να στείλει στο γήπεδο, πέραν από τον έναν παρατηρητή που στέλνει συνήθως και δύο security officers.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, υπάρχει ειδικός επιχειρησιακός σχεδιασμός της Ελληνικής Αστυνομίας, όχι μόνο για αύριο αλλά και από σήμερα με διακριτική παρακολούθηση οπαδών. Έχουν μάλιστα, επιστρατευθεί και διμοιρίες από την περιφέρεια. Και όπως φαίνεται στο παρακάτω έγγραφο, οι Αρχές φοβούνται νέο κύκλο άγριων επεισοδίων με αφορμή τον αγώνα για τα προκριματικά του Champions League μεταξύ Παναθηναϊκού και Μαρσέιγ.

Δείτε το έγγραφο:

Το παιχνίδι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Μαρσέιγ στη Λεωφόρο έχει χαρακτηριστεί ως υψηλού κινδύνου. Για τον λόγο αυτό η UEFA έχει αποστείλει 2 αξιωματούχους ασφαλείας καθώς φοβάται αδελφοποίηση των οπαδών Παναθηναϊκού – Ντιναμό και ΑΕΚ – Μαρσέιγ, ενώ έχει απαγορεύσει και τη μετακίνηση των οπαδών.

Οι δύο αξιωματούχοι μαζί με τους δύο αθλητικούς συλλόγους θα αποφασίσουν την Τετάρτη αν τα μέτρα επαρκούν για τη διεξαγωγή του αγώνα.

Σημειώνεται πως οι οπαδοί της Μαρσέιγ είναι «αδελφοποιημένοι» με αυτούς της ΑΕΚ, όπως και της ιταλικής Λιβόρνο αλλά και της Ζανκτ Πάουλι του Αμβούργου.

Το δελτίο Τύπου και η αποστολή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την αναμέτρηση με τη Μαρσέιγ
«Με την απογευματινή προπόνηση της Τρίτης στο «Γ. Καλαφάτης» ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για την αυριανή αναμέτρηση της τρίτης προκριματικής φάσης του Champions League με αντίπαλο τη Μαρσέιγ.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε προθέρμανση, rondo, τακτική και εξάσκηση στις στατικές φάσεις. Μέρος του προγράμματος ακολούθησε ο Σένκεφελντ.

Στην αποστολή της ομάδας μετέχουν οι Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Ιωαννίδης, Κλεϊνχέισλερ, Σπόραρ, Μπερνάρ, Πάλμερ - Μπράουν, Τσέριν, Μαντσίνι, Τσοκάι, Γέντβαϊ, Μάγκνουσον, Σιδεράς, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Τζούριτσιτς, Παλάσιος, Βιλένα, Βέρμπιτς».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα