Μουντιάλ 2018: Στα ημιτελικά το Βέλγιο, στο σπίτι της η Βραζιλία

Μουντιάλ 2018: Στα ημιτελικά το Βέλγιο, στο σπίτι της η Βραζιλία

 Μία ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου πανηγύρισε το Βέλγιο, παίρνοντας τη νίκη με 2-1 επί της Βραζιλίας, η οποία… άργησε να ξυπνήσει.

Η πρώτη καλή φάση ήταν για τη Βραζιλία στο 8ο λεπτό, με τον Τιάγκο Σίλβα μετά από εκτέλεση κόρνερ να βρίσκει άτσαλα την μπάλα και να τη στέλνει αδύναμα στο δοκάρι του Κουρτουά. Όμως το γκολ το πέτυχαν οι Βέλγοι στο 13’ με τον Φερναντίνιο, μετά από εκτέλεση φάουλ του Τσαντλί, να στέλνει άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του με τον ώμο.

Η Βραζιλία προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα, εκμεταλλευόμενη τις αμυντικές αδυναμίες των Βέλγων, όμως όχι μόνο δεν κατάφερε να ισοφαρίσει, αλλά δέχθηκε και γκολ στην αντεπίθεση – και τι γκολ! Ο Λουκάκου με εξαιρετική ενέργεια «χόρεψε» τους Βραζιλιάνους αμυντικούς και έστρωσε στον Ντε Μπρόινε, που με «κεραυνό» έξω από την περιοχή πέτυχε ένα φανταστικό τέρμα, γράφοντας το 2-0.

Η Σελεσάο, αν και εμφανώς «ζαλισμένη» από τα απανωτά χτυπήματα των Βέλγων, συνέχισε να προσπαθεί για το γκολ, όμως για πολλή ώρα οι Βέλγοι κατάφερναν να αναχαιτίσουν τις προσπάθειές τους.

Όλα αυτά μέχρι το 76’, όταν από ωραία σέντρα του Κουτίνιο ο Ρενάτο Αουγκούστο πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, βάζοντας τους Βραζιλιάνους και πάλι στο παιχνίδι.

Από εκεί και μετά, η Βραζιλία… θυμήθηκε ότι είναι Βραζιλία. Στο 81’ ο Ρενάτο Αουγκούστο έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, στέλνοντας την μπάλα άουτ αν και αμαρκάριστος, ενώ στο 84’ ο Κουτίνιο βγήκε «φάτσα» με το τέρμα μετά από έξυπνη μπαλιά του Νεϊμάρ, αλλά να σημαδεύει λίγο άουτ. Στις καθυστερήσεις ο Κουρτουά είπε «όχι» με εντυπωσιακή απόκρουση σε σουτ του Νεϊμάρ.

Τελικά, με νύχια και με δόντια, οι Βέλγοι κράτησαν το 2-1 και πήραν μία μυθική πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, για δεύτερη φορά στην ιστορία τους (μετά το 1986), όπου θα αντιμετωπίσουν τη Γαλλία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα