Μουντιάλ 2014: Είμαστε ενωμένοι, παλεύουμε για την Ελλάδα

Θέλουμε να παλέψουμε για την Ελλάδα», δήλωσαν οι Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Βασίλης Τοροσίδης και Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος στη συνέντευξη Τύπου του αποψινού (01:00, pamesports.gr, real fm) κρίσιμου αγώνα με την Ιαπωνία. Οι τρεις διεθνείς ποδοσφαιριστές του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος τόνισαν πως είναι πανέτοιμοι να δώσουν τα πάντα στο χορτάρι για τη νίκη κόντρα στους Ιάπωνες ενώ αναφορικά με το επεισόδιο μεταξύ Τζαβέλλα και Μανιάτη οι Έλληνες παίκτες ξεκαθάρισαν πως το θέμα θεωρείται λήξαν και πρόσθεσαν ότι αυτά συμβαίνουν σε όλες τις ομάδες.

Οι δηλώσεις των διεθνών:

Για την δυστοκία της Εθνικής στο σκοράρισμα;

Τοροσίδης: «Δεν είναι ψυχολογικό εμπόδιο παρότι είναι αλήθεια η προϊστορία. Θέλουμε να κερδίσουμε, όπως και αν μπει το γκολ ώστε να κρατάμε την τύχη στα χέρια μας. Κανένας ποδοσφαιριστής δεν έχει άγχος. Είμαστε έτοιμοι».

Παπασταθόπουλος: «Αύριο είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Πρέπει να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας για να κερδίσουμε».

Χριστοδουλόπουλος: «Πρέπει να κερδίσουμε για να μείνουμε ζωντανοί. Μπορούμε να το κάνουμε».

Για το επεισόδιο μεταξύ Τζαβέλλα και Μανιάτη:

Παπασταθόπουλος: «Είναι κάτι που συμβαίνει σε όλες τις ομάδες. Απλά επειδή μπλέχτηκαν δύο παιδιά που έχουν εμπλακεί και στο παρελθόν ο Τύπος το διόγκωσε. Δεν θα επηρεαστεί κανένα από τα παιδιά αύριο με κάτι που έγινε στην προπόνηση. Αύριο είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και θέλουμε να παλέψουμε για την Ελλάδα. Όλοι θα δώσουμε το 200% των δυνατοτήτων μας για τη νίκη».

Η Ελλάδα δεν έχει δεχτεί γενικά πολλά γκολ στα προκριματικά αλλά δέχτηκε τρία από την Κολομβία. Τι σημαίνει αυτό;

Τοροσίδης: «Δεν σημαίνει κάτι. Πράγματι στα προκριματικά δεχθήκαμε λίγα γκολ. Με την Κολομβία δεχθήκαμε τρία και μας πείραξε όλους ο τρόπος που συνέβη αυτό. Ήταν φτηνά γκολ γιατί η Κολομβία δεν έκανε κάτι σημαντικό στο ματς και ο τρόπος που δεχτήκαμε τα γκολ μας πείραξε πιο πολύ όπως και η ήττα φυσικά. Δεν θα λειτουργήσει εις βάρος μας. Έχει συμβεί στο παρελθόν και έχουμε αντεπεξέλθει και το ίδιο θα γίνει και με την Ιαπωνία».

Για την προϊστορία και το πλεονέκτημα που δίνουν στην Ιαπωνία λόγω και των 13.000 φιλάθλων της που θα βρεθούν στο γήπεδο.

Χριστοδουλόπουλος: «Αποτελεί αβαντάζ ο κόσμος και το ξέρουμε. Άλλοι έχουν περισσότερους οπαδούς και άλλοι λιγότερους. Δεν θα παίξει ρόλο ούτε η προϊστορία ούτε ο κόσμος, άλλωστε πάντα είμαστε αουτσάιντερ. Αυτός που θα το θέλει πιο πολύ και θα το δείξει και θα το πάρει θα έχει πιθανότητες για τη συνέχεια».

Παπασταθόπουλος: «Δεν παίζει ρόλο ο κόσμος στην κερκίδα. Όποιος είναι σε καλύτερη κατάσταση και έχει και την τύχη θα κερδίσει».

Τοροσίδης: «Είμαστε επαγγελματίες έχουμε παίξει σε γεμάτα γήπεδα. Έχουμε την ελληνική ψυχή και έχουμε παίξει και με καλύτερες ομάδες. Αυτό πρέπει να κάνουμε αύριο, να παίξουμε και να κερδίσουμε».

Για το αν υπάρχει θυμός στην ομάδα...

Παπασταθόπουλος: «Για τον μόνο λόγο που έχουμε θυμώσει είναι ο τρόπος που δεχθήκαμε τα γκολ κάτι που έχει συμβεί μια φορά ακόμη σε 4 χρόνια. Το θέμα του "επεισοδίου" δεν έχει σχέση με θυμό. Εμένα μου έχει συμβεί πολλές φορές. Μπορεί να ανταλλάξεις κουβέντες στο γήπεδο αλλά μετά τελειώνει. Θέλουμε να μπούμε στο γήπεδο δυνατά και να πάρουμε το ματς».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα