Σάντος: "Φάγαμε γκολ της πλάκας"

Ο Φερνάντο Σάντος μετά την ήττα με 3-0 από την Κολομβία και τόνισε μεταξύ άλλων ότι η ήττα με 3-0 δεν είναι αφορμή για αλλαγές, αιτιολογώντας τη θέση του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός στους εκπροσώπους του Τύπου στο Αρακαζού της Βραζιλίας:

Σχολιάζοντας την αμυντική γραμμή της ομάδας κόντρα στην Κολομβία και το αν υπάρχουν προσωπικές ευθύνες, τόνισε: "Δεν είναι θέμα προσώπων η άμυνα. Θα πρέπει να διορθώσουμε όποια λάθη έγιναν".

Κληθείς να σχολιάσει τον επόμενο αντίπαλο της Εθνικής, την Ιαπωνία με την οποία το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αγωνίζεται την προσεχή Πέμπτη στη μία μετά τα μεσάνυχτα, δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Για τους λόγους που επέλεξε το Αρακαζού για να αποτελέσει τη βάση της Εθνικής ομάδας, είπε: "Οι κλιματικές συνθήκες στα γήπεδα που παίζουμε είναι παρόμοιες με αυτές που αντιμετωπίζουμε εδώ. Από εδώ οι πτήσεις στα γήπεδα είναι 45 λεπτά. Αν πηγαίναμε στο Σαο Πάολο θα κάναμε ταξίδια πολλών ωρών".

Για το αν έφταιξε η επιλογή προσώπων για την ήττα από την Κολομβία, ξεκαθάρισε: "Οι επιλογές προσώπων ήταν σωστές. Δεν θα πρέπει να ασκούμε κριτική σε αυτούς που έπαιξαν. Ήταν καλοί οι ποδοσφαιριστές. Τα γκολ τα δεχτήκαμε σε στιγμές αδράνειας. Δεν έχει να κάνει με τα πρόσωπα αλλά η αντιμετώπιση τη δεδομένη χρονική στιγμή που δεχτήκαμε τα γκολ. Αν θυμηθώ το φιλμ του αγώνα ο Καρνέζης έκανε μια δυο επεμβάσεις. Μας προβληματίζει το γεγονός ότι δεχτήκαμε γκολ με πολύ λίγες φάσεις, όπως μας προβληματίζει και το ότι δεν σκοράραμε.

Είναι κρίμα ότι δεχτήκαμε γρήγορα το πρώτο γκολ και στη συνέχεια είχαμε τον έλεγχο. Κάναμε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες. Η εικόνα ήταν ότι μπορούσαμε να γυρίσουμε το παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε πολύ δυνατά. Δυστυχώς φάγαμε ακόμη ένα φτηνό γκολ. Μετά και την χαμένη ευκαιρία του Γκέκα το ηθικό της ομάδας είχε πέσει και ήταν δύσκολο να επιστρέψουμε.

Όταν χάνεις με 3-0 δεν μπορείς να μιλήσεις για καλή απόδοση, δεν μπορείς να μιλήσεις για δικαιοσύνη. Θα πρέπει να δούμε τι δεν πήγε καλά και τι δεν πήγε καλά για να τα διορθώσουμε όλα στον επόμενο αγώνα".

Για το αν θα προχωρήσει σε αλλαγές προσώπων, είπε: "Θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε αν θα υπάρξουν αλλαγές προσώπων στην 11άδα. Έχω μια συγκεκριμένη τακτική στο μυαλό μου, όμως παίζει ρόλο και η κατάσταση των ποδοσφαιριστών. Δεν γίνεται να αλλάξουμε την 11άδα επειδή χάσαμε με 3-0, δεν θα ήταν σωστό κάτι τέτοιο".

Για την κριτική που ασκήθηκε μετά την ήττα από την Κολομβία: "Διάβασα ότι ίσως τελικά ήταν καλύτερα να παίξουμε για το 0-0 και να κυνηγήσουμε με κάποιο τρόπο ένα γκολ. Πριν μας γινόταν κριτική για τον λόγο αυτό και όλοι ήθελαν να παίξουμε ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας".

Για το γεγονός ότι εξέφρασε κάποια παράπονα από τους παίκτες του, ξεκαθάρισε: "Στα τελευταία δέκα λεπτά κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν είχαν καταλάβει ότι παίζαμε στο Μουντιάλ Πίστευαν ότι παίζουμε σε αγώνα πρωταθλήματος όπου το σκορ δεν έχει σημασία. Όμως στο Μουντιάλ τα γκολ παίζουν ρόλο. Ήταν ορισμένοι εκτός παιχνιδιού. Όχι επειδή το έκαναν επιτηδες, αλλά προφανώς δεν είχαν την απόλυτη αίσθηση για το πόσο σημαντικό είναι να μη δεχτείς άλλο γκολ. Μας κόστισε ακριβά η ήττα. Έχουμε όμως δύο παιχνίδια μπροστά μας για να ανατρέψουμε τα αρνητικά δεδομένα. Θέλω να γίνω συγκεκριμένος. Η κριτική μου αφορά συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Κατά τα άλλα δεν πρέπει να τα μηδενίζουμε όλα. Υπήρξαν θετικά όπως η προσπάθεια, τα οποία πρέπει να κρατήσουμε".

Για το αν επηρεάζει τους ποδοσφαιριστές το γεγονός ότι φεύγει από τον πάγκο της ομάδας: "Δεν έχω αμφιβολία. Νομίζω ότι οι ποδοσφαιριστές θέλουν να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να ολοκληρώσουν με τον καλύτερο τρόπο το τουρνουά. Και ο Φαν Χάαλ φεύγει αλλά η Ολλανδία κέρδισε με 5-1".

Ο Παναγιώτης Κόνε πήρε θέση στη συνέντευξη Τύπου και ερωτώμενος από Ιάπωνες δημοσιογράφους για τον επόμενο αγώνα με την Εθνική ομάδα της χώρας τους εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα είναι έτοιμη.

«Θα προετοιμαστούμε στις επόμενες 3 μέρες για τον αγώνα με την Ιαπωνία, έχουν καλούς παίκτες, τον Χόντα, τον Καγκάουα, τον Ναγκατόμο, έχουν έναν καλό προπονητή, είναι μία αρκετά οργανωμένη ομάδα, αλλά θα είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα. Έχουν μία πολύ καλή άμυνα και καλή επίθεση. Θα μιλήσουμε με τον προπονητή μας και θα είμαστε έτοιμοι, δεν μπορώ να πω τίποτα για τα αδύναμα σημεία τους».

Για τις χαμένες ευκαιρίες που είχε στον αγώνα με την Κολομβία: «Οι χαμένες ευκαιρίες που είχα δεν κοστίζουν σε εμένα. Στοιχίζουν στην ομάδα. Σίγουρα με πεισμώνει αυτό το γεγονός. Μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε, ήμασταν καλά οργανωμένοι μετά το πρώτο γκολ, το πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε πριν το ημίχρονο».

Για το αν είναι το "αύριο"¨του Ελληνικού ποδοσφαίρου: «Δεν το βλέπω έτσι. Ευκαιρία είναι κάθε στιγμή της Εθνικής ομάδας, είτε σε Μουντιάλ, είτε σε προκριματικό, είτε σε φιλικό. Σίγουρα υπάρχει πίεση και βάρος όταν αγωνίζεσαι σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά δεν το βλέπω σαν απόδειξη. Μπήκα στον αγωνιστικό χώρο γιατί μου έδειξε εμπιστοσύνη ο προπονητής μου. Δίνω πάντα το 100% μέσα στο γήπεδο. Τα τελευταία δέκα χρόνια η ομάδα έδειξε ότι έχει καλούς παίκτες που την ανέβασαν πολύ ψηλά. Έρχονται καλοί νέοι όπως ο Φετφατζίδης ή ο Σάμαρης, έχουν μεγάλο ταλέντο και μπορούν να προσφέρουν. Προσπαθούμε να φτάσουμε στο υψηλό επίπεδο του 2004, μαθαίνουμε από τους παλιούς».

Για να γίνουμε πιο επιθετικοί και πιο απειλητικοί: «Θέλει δουλειά, τακτική και επιθετική οργάνωση. Δείξαμε κάποια καλά σημάδια, είχαμε αδράνειες στο ματς με Κολομβία και μας κόστισαν».

Για τις φυσικές καταστροφές στο Νατάλ, την πόλη που θα δώσει η Εθνική μας τον αγώνα με την Ιαπωνία: «Λυπάμαι για τους πολίτες, όλα τα άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Ελπίζω να ηρεμήσει ο καιρός και να πάνε όλα καλά για τους κατοίκους».

 

Δείτε εδώ το βίντεο με τις δηλώσεις του

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα