Ράλι Ακρόπολις: Γιατί έβγαλαν τον Πατούλη εκτός φωτογραφίας στην επίσημη έναρξη

Ράλι Ακρόπολις: Γιατί έβγαλαν τον Πατούλη εκτός φωτογραφίας στην επίσημη έναρξη

Tον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες βίντεο που δείχνει έναν από τους διοργανωτές του Ράλι Ακρόπολις να απομακρύνει τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη από την πρώτη επίσημη φωτογραφία για την έναρξη της διοργάνωσης. Πιο συγκεκριμένα, ο υπάλληλος της FIA (Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού) φαίνεται να ζητά από τον κ. Πατούλη να κάνει στην άκρη, αφού κατάφερε να μπει στο πλάνο της πρώτης επίσημης φωτογραφίας.

 
Τι προβλέπει το πρωτόκολλο
Το πρωτόκολλο όμως της FIA που έχει την ευθύνη για τη διοργάνωση προβλέπει άλλα από αυτά που πίστευε ο Περιφερειάρχης. Σύμφωνα με αυτά που ισχύουν,  στην πρώτη αναμνηστική φωτογραφία κάθονται ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ζαν Τοντ (θρύλος στο motorsport, παλαιός συνοδηγός αγώνων, αγωνίστηκε σε παλαιά Ράλλι Ακρόπολις, επικεφαλής της ομάδας της Ferrari με τον Μίκαελ Σουμάχερ από το 1996 μέχρι το 2006), ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Πίσω από την τριάδα των επισήμων βρέθηκαν όλοι οδηγοί των αγωνιστικών αυτοκινήτων που διαγωνίζονται, στο πλαίσιο της επίσημης φωτογραφίας για την έναρξη του ράλι που ξεκίνησε την Πέμπτη με μια σούπερ ειδική γύρω από το Σύνταγμα και τη Βουλή.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης δεν προβλεπόταν στο πλάνο και παρά την προσπάθειά του να δώσει το παρών στην τριάδα των πρώτων έγινε αντιληπτός και απομακρύνθηκε ευγενικά από συνεργάτη του Γάλλου προέδρου της FIA Ζαν Τοντ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα