Διευθυντής γηροκομείου καταγράφηκε σε βίντεο να κλέβει από 83χρονη που πέθαινε

Κάμερα ασφαλείας έπιασε μια εγκληματική στιγμή σε έναν οίκο ευγηρίας της Αγγλίας. Ο Adam Brooks, διευθυντής του γηροκομείου, ψάχνει τα συρτάρια του δωματίου μιας ηλικιωμένης και κλέβει ό,τι πολύτιμο βρίσκει.

Λίγες στιγμές πρωτύτερα, ο Brooks βοήθησε την 83χρονη Jackie White να επιβιβαστεί στο ασθενοφόρο που θα τη μετέφερε στο νοσοκομείο Northampton General στις 25 Αυγούστου 2019, όπου και θα άφηνε την τελευταία της πνοή.

Η υπόθεση έγινε πρόσφατα γνωστή, όταν ο 33χρονος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 27 μηνών για το περιστατικό. Ο Brooks ήταν διευθυντής στον πολυτελή οίκο ευγηρίας Hawthorns και η θέση του ήταν καλοπληρωμένη, όπως ακούστηκε στη δικαστική αίθουσα.

Το υλικό έδωσε στη δημοσιότητα η οικογένεια της ηλικιωμένης. Την κρυφή κάμερα είχε εγκαταστήσει ο γιος της, Martin, καθώς η 83χρονη έπασχε από άνοια και ανησυχούσε για την ασφάλειά της.

Η ηλικιωμένη είχε πέσει μέσα στο γηροκομείο και ήταν αυτή η πτώση που θα αποδεικνυόταν τελικά μοιραία μερικές μέρες αργότερα. Ο γιος δεν πίστευε στα μάτια του όταν είδε το υλικό και έπιασε στα πράσα τον Brooks.

Λίγες ώρες αργότερα θα πέθαινε και η παρασημοφορημένη από τη βασίλισσα μητέρα του. Όπως δήλωσε ο Martin στο δικαστήριο, αντί να πενθούν τη μητέρα τους μετά τον θάνατό της, έτρεχαν στην αστυνομία.

 

e-radio

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα