Επτά τρόφιμα που δεν πρέπει να βάζετε ποτέ στην κατάψυξη

Επτά τρόφιμα που δεν πρέπει να βάζετε ποτέ στην κατάψυξη

Η κατάψυξη είναι μια από τις πιο σημαντικές συσκευές στην κουζίνα μας. Είναι πολύ σημαντική, γιατί χωρίς ατή δεν θα μπορούσαμε να συντηρήσουμε διάφορα φαγώσιμα που έχουμε σπίτι.

Όταν το φαγητό καταψύχετε μπορούμε να το κρατήσουμε περισσότερο από ότι όταν το αφήνουμε στο ψυγείο. Γνωρίζατε όμως υπάρχουν μερικά είδη φαγητού που δεν πρέπει ν αποθηκεύονται στην κατάψυξη;

1. Αυγά
Πολλά φαγώσιμα συρρικνώνονται όταν καταψύχονται. Παρόλα αυτά, με τα αυγά ισχύει το αντίθετο. Όποιος προσπάθησε να καταψύξει ένα αυγό θα οδηγήθηκε σε αυτό το συμπέρασμα: το αυγό θα εκραγεί όταν φτάσει κάτω από μια συγκεκριμένη θερμοκρασία. Αυτό κάνει την κατάψυξη ένα άσχημο μέρος για να αποθηκεύσετε τα αυγά σας. Αν πρέπει να καταψύξετε τα αυγά σας για οποιονδήποτε λόγο, αφαιρέστε το τσόφλι τους πρώτα, Έτσι θα αποφύγετε αυτό το φαινόμενο.

2. Τυρί
Με το τυρί δεν θα έχετε τέτοια προβλήματα αλλά το πιο πιθανό είναι να χαλάσει η υφή του. Κομματιάζεται εύκολα με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να το κόψετε. Αν θέλετε να κόψετε μια απλή φέτα τυρί για να βάλετε στο ψωμί σας, σίγουρα δεν θα στοχεύατε σε κάτι τέτοιο. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο με το Gouda αλλά και με γαλλικά τυριά όπως το camembert και το brie. Το ηθικό δίδαγμα: μην καταψύχετε το τυρί σας.

3. Ρύζι
Ίσως ήδη γνωρίζεται ότι η γεύση του ρυζιού δεν βελτιώνεται ακριβώς αν το φυλάξετε στο ψυγείο, και αυτό ίσως σας οδήγησε στο συμπέρασμα ότι ίσως στην κατάψυξη τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Δυστυχώς, ούτε εκεί είναι καλή ιδέα να το κρατήσετε. Το μόνο που θα κάνετε είναι το κάνετε πιο άγευστο και άσχημο μόλις το βγάλετε από εκεί. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να το φάτε μόλις το μαγειρέψετε.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα