Πέντε περίεργες συμβουλές για να χάσετε βάρος

Πέντε περίεργες συμβουλές για να χάσετε βάρος

Ξέρεις τώρα πώς είναι ο κόσμος: έβαλε την τάδε κρέμα και είδε το σώμα της να αλλάζει σε δύο μέρες, τυλίχτηκε με περιτύλιγμα δώρων και εξαφανίστηκε η κυτταρίτιδα, έτρωγε για μια εβδομάδα μόνο παγωτό και έχασε 5 κιλά κ.ο.κ.


Κάποια αλλόκοτα, ορισμένα όμως ακόμα κι επικίνδυνα, τα tips και τα tricks γύρω από την απώλεια βάρους δίνουν και παίρνουν και κανείς δεν ξέρει τι λειτουργεί στ’ αλήθεια. Βασικά, αυτό που λειτουργεί είναι να ακολουθήσεις μια ισορροπημένη διατροφή και να κάνεις άσκηση. Υπάρχουν όμως και μερικές κάπως περίεργες συμβουλές που υπόσχονται να κάνουν τη ζυγαριά σου να δείξει νούμερο μικρότερο απ’ ό,τι προηγουμένως και δεν χάνεις και κάτι να τις δοκιμάσεις. Είναι ακίνδυνες (έως και αστείες), ενώ κι η αυθυποβολή καμια φορά μπορεί να λειτουργήσει.

5 αλλόκοτα tips που υπόσχονται απώλεια βάρους

Φάε μπροστά στον καθρέφτη

Αυτή είναι μια τεχνική που σε βοηθά να τρως πιο συνειδητά και να βάζεις όριο στον εαυτό σου. Βρίσκω προτιμότερο το να μασάς αργά.

Μύρισε μήλο ή μέντα

Λέγεται ότι το να μυρίζεις ορισμένα τρόφιμα όπως τα πράσινα μήλα, η μέντα, το σκόρδο ή το ελαιόλαδο, μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι λιγότερο πεινασμένη, οδηγώντας σε απώλεια βάρους. Αυτό βασίζεται σε ένα πείραμα που έγινε μία φορά και που η μυρωδιά αυτών των τροφών μπορεί να είχε ως αποτέλεσμα οι άνθρωποι να μην νιώθουν πείνα.

Φάε σε μέρη με έντονο φωτισμό

Πιστεύεται πως το να τρως σε μέρη με χαμηλό φωτισμό, μειώνει τις διατροφικές σου αναστολές. Έτσι το να ανάψεις τα φώτα πριν ξεκινήεις να τρως, μπορεί να σε κάνει να φας τελικά λιγότερο.

Φάε σε μπλε πιάτο

Καθώς το μπλε δεν εντοπίζεται σε φυσικά βρώσιμα τρόφιμα, όπως φρούτα ή λαχανικά, λέγεται ότι καταστέλλει την όρεξη και μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους. To ίδιο βέβαια, ισχύει και για άλλα χρώματα όπως γκρι, μαύρο, καφέ και μωβ που υποτίθεται επίσης ότι μειώνουν την όρεξή σου. Όταν τρως λοιπόν, σε τέτοιων χρωμάτων πιάτα, μειώνεται η πιθανότητα να φας περισσότερο απ’ όσο έχεις ανάγκη.

Άναψε κερί με άρωμα βανίλιας μετά το δείπνο

Αυτό το άρωμα υποτίθεται πως καταστέλλει την λιγούρα σου για επιδόρπιο μετά το φαγητό.

πηγή: ladylike.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα