Πληρωμένοι δολοφόνοι της ρωσικής μαφίας εκτελούσαν συμβόλαια θανάτου με 20.000 ευρώ

Πληρωμένοι δολοφόνοι της ρωσικής μαφίας «καθάριζαν» τις διαφορές μελών της εγκληματικής οργάνωσης στην Ελλάδα με «συμβόλαια θανάτου», η τιμή των οποίων ήταν 20.000 για κάθε δολοφονία.

Οι μαφιόζοι έκλειναν με σφαίρες τα στόματα όσων αποτελούσαν απειλή για τη δράση τους, και παράλληλα δραστηριοποιούνταν σε ληστείες, λαθρεμπόριο και άλλες παράνομες ενέργειες.

Από όσα έχουν προκύψει μέχρι στιγμής, οι φονιάδες έχουν αφήσει πίσω τους τουλάχιστον τέσσερα πτώματα και η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί τι άλλο έχουν κάνει.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας για την εξιχνίαση τριών δολοφονιών ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ενωση, που όπως προέκυψε είχαν αναπτύξει παράνομη δράση και είχαν διασυνδέσεις με τη μαφία στη Ρωσία.

Οπως διαπιστώθηκε από την έρευνα των αστυνομικών, η ομάδα των εκτελεστών αποτελούνταν από τουλάχιστον επτά άτομα, πέντε Ρώσους και δύο Ελληνες, που αναλάμβαναν δολοφονίες στο πλαίσιο των διαφορών μεταξύ Ρώσων και ομογενών, οι οποίες σχετίζονται με λαθρεμπόριο τσιγάρων, πετρελαίου και ποτών.

Δύο από τα μέλη αυτής της ομάδας, εκ των οποίων ο ένας κρατείται σε φυλακή της Ρωσίας για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, έδιναν εντολές σε άλλα μέλη για εκτελέσεις με αμοιβή 20.000 ευρώ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα