Παίζουμε χαρτιά; Πώς παίζεται η αγαπημένη 31; Οι κανόνες του παιχνιδιού

Παίζουμε χαρτιά; Πώς παίζεται η αγαπημένη 31; Οι κανόνες του παιχνιδιού

Γιορτές έχουμε και η παράδοση θέλει να παίξουμε και χαρτιά στα σπίτια μας. Για μια πετυχημένη παραμονή πρωτοχρονιάς κάποιοι από εμάς θέλουμε να παίξουμε  την αγαπημένη τριανταμία,

Κανόνες για 31
Όπως πιθανόν να γνωρίζετε οι περισσότεροι, η 31 έχει πολλά κοινά στοιχεία με το blackjack, με την κύρια διαφορά να έγκειται στο ότι οι παίκτες δεν πρέπει να ξεπεράσουν τον αριθμό 31.

Αφού ανακατευτεί καλά η τράπουλα, η «μάνα» μοιράζει από ένα φύλλο στους παίκτες και στην ίδια για να αρχίζει να παίζεται η παραδοσιακή 31. Έπειτα, όλοι στο τραπέζι κάνουν το αρχικό τους ποντάρισμα είτε με κανονικά χρήματα είτε με μάρκες, φασόλια ή οτιδήποτε άλλο υπάρχει στο σπίτι.

Στη συνέχεια, η «μάνα» τραβάει τα δικά της φύλλα με στόχο να φτάσει στον πολυπόθητο αριθμό 31 ή όσο πιο κοντά γίνεται. Αν τον ξεπεράσει, «καίγεται» και δίνει σε κάθε παίκτη το ποντάρισμά της.

Η αξία των φύλλων στην 31
Τόσο στην 21, όσο και στην «31», ο Άσσος αποτελεί το ισχυρότερο χαρτί, με τη διαφορά ότι εδώ μπορεί να μετρήσει είτε ως 1 είτε ως 11. Όταν όμως ένας παίκτης τραβήξει δύο Άσσους, τότε υποχρεούται αυτοί να έχουν άθροισμα 12.

Οι φιγούρες (K-Q-J) λογίζονται πάντα ως 10, ενώ η αξία των υπόλοιπων φύλλων (2-10) είναι αντίστοιχη της αναγραφόμενης σε κάθε κάρτα. Μία ακόμα ειδοποιός διαφορά σε σχέση με το μπλάκτζακ είναι πως κερδίζει και ο αριθμός «14». Αν δηλαδή κάποιος παίκτης τραβήξει φύλλα συνολικής αξίας 14 (π.χ. δεκάρι ή φιγούρα με 4), τότε κερδίζει οποιονδήποτε συνδυασμό, πέραν, φυσικά από το 31 που είναι το καλύτερο χέρι.

Η 31, λοιπόν, συνδυαζόμενη πάντα με καλή παρέα αποτελεί μια αγαπημένη συνήθεια των Ελλήνων παικτών κατά το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς και αναμένεται και φέτος να παίζεται σε πολλά σπίτια τα εορταστικά βράδια! 

betmarket

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα