Νόμιζε ότι ήταν απλώς μια μελανιά στο νύχι της και αποδείχθηκε καρκίνος

Νόμιζε ότι ήταν απλώς μια μελανιά στο νύχι της και αποδείχθηκε καρκίνος

Μια λεπτή καφέ λωρίδα στο νύχι μιας πελάτισσας ήταν αρκετή, για να καταλάβει η μανικιουρίστ της πως κάτι τρέχει με την υγεία της. Η 32χρονη Stacey Boss διαγνώστηκε με μελάνωμα, μετά το ραντεβού της για νύχια.

Η Stacey Boss δήλωσε ότι είχε αποποιηθεί για λίγο το σημάδι στο δεξί νύχι του αντίχειρά της, μέχρι που η τεχνικός νυχιών της το ανακάλυψε τον Νοέμβριο του 2019 και αρνήθηκε να της κάνει μανικιούρ. Αντί για νύχια, την προέτρεψε να πάει στον γιατρό.

«Ήμουν πολύ μπερδεμένη», παραδέχτηκε η Boss. «Δεν ήξερα τίποτα για το πώς ο καρκίνος του δέρματος  και το μελάνωμα θα μπορούσαν να εντοπιστούν στα νύχια. Ήταν αδιανόητο». Αρχικά, πίστευε ότι επρόκειτο για μια μελανιά κάτω από τα ψεύτικα νύχια της. «Το είχα συνηθίσει. Μόνο όταν μου το επισήμανε ήταν μια μεγάλη, σοκαριστική στιγμή», εξήγησε.

Η μητέρα ενός παιδιού επισκέφθηκε τον γιατρό, πριν παραπεμφθεί σε δερματολόγο, ο οποίος διέγνωσε ότι είχε καρκίνο του δέρματος και, μάλιστα, ένα σπάνιο είδος καρκίνου, που βρίσκεται κάτω από το νύχι. «Ήταν σαν κάποιος να είχε σημαδέψει το νύχι μου με ανεξίτηλο μαρκαδόρο από την επιδερμίδα μέχρι την κορυφή», περιέγραψε η Boss.

«Ήταν λεπτό, σχεδόν σαν κάποιος να είχε χαράξει ένα σημάδι πάνω του. Στο τέλος, έμοιαζε με χαμογελαστό πρόσωπο λόγω της σκιάς της γραμμής, του βαθουλώματος και του τρόπου με τον οποίο μεγάλωνε η επιδερμίδα», πρόσθεσε.

Τον Μάρτιο, η Boss αφαίρεσε το νύχι και μέρος του οστού, ενώ το νύχι της υποβλήθηκε σε βιοψία. Η ίδια περιέγραψε την αφαίρεση «ανακουφιστική» και παραδέχτηκε ότι ένιωθε πως κάτι δεν πήγαινε καλά μαζί της, ακόμη και πριν λάβει τη διάγνωση. «Είχα άγχος, όλο μου το σώμα άλλαζε, η γραμμή δεν έφευγε ποτέ, ήταν πάντα εκεί», θυμάται η Boss.

Τώρα, σύμφωνα με το nypost.com, η Stacey Boss κάνει εξετάσεις, για να βεβαιωθεί ότι το μελάνωμα δεν έχει εξαπλωθεί σε άλλα μέρη του σώματός της, όπως οι λεμφαδένες. Ελπίζει, επίσης, να αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με αυτό το είδος μελανώματος, προτρέποντας όλους να προσέχουν τις αλλαγές στο σώμα τους – ειδικά στα νύχια τους.

Πώς εντοπίζεται το μελάνωμα στο νύχι
Ο καρκίνος του δέρματος μπορεί να είναι θεραπεύσιμος όταν διαπιστώνεται νωρίς, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογικής Εταιρείας, αλλά ένα μελάνωμα μπορεί να αποβεί μοιραίο, αν διαγνωστεί πολύ αργά.

Το μελάνωμα του νυχιού συχνά παρουσιάζεται, σύμφωνα με την Ένωση Δερματολογίας, ως μια σκούρα λωρίδα στο στρώμα του νυχιού, ένα σχισμένο νύχι, ένα ανασηκωμένο νύχι ή ένα εξόγκωμα κάτω από το νύχι – συμπτώματα που η Boss είπε ότι βίωσε.

.newsbeast.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα