Φρίκη στην Αυστραλία: Αγνοούμενος ψαράς βρέθηκε μέσα σε κροκόδειλο

Τραγική κατάληξη είχε η υπόθεση εξαφάνισης ενός 65χρονου ψαρά στην Αυστραλία, ο οποίος εθεάθη για τελευταία φορά το περασμένο Σάββατο (29/4) σε βιότοπο κροκοδείλων του θαλασσινού νερού, σε μια απομακρυσμένη περιοχή του βόρειου Κουίνσλαντ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το BBC, μετά από διήμερη έρευνα στην περιοχή, η αστυνομία έκανε ευθανασία σε δύο μεγάλους κροκόδειλους και εντόπισε τμήματα της σορού του άτυχου ψαρά.

Αν και τα φρικιαστικά ευρήματα δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί, η αστυνομία ανέφερε ότι ήταν ένα «τραγικό τέλος» για τον 65χρονο Kevin Darmody.

Ο Darmody ήταν ένας έμπειρος ψαράς και γνωστό μέλος της κοινότητας στο Cape York.

Οι δύο κροκόδειλοι, που είχαν ύψος 4,1 μέτρα και 2,8 μέτρα μήκος, θανατώθηκαν τη Δευτέρα (1/5), περίπου 1,5 χλμ. από το σημείο που εθεάθη ο ψαράς για τελευταία φορά.

Ανθρώπινα υπολείμματα βρέθηκαν μέσα μόνο σε ένα από τα ερπετά, αλλά οι ειδκοί της άγριας ζωής πιστεύουν ότι και τα δύο συμμετείχαν στο σοκαριστικό περιστατικό.

Οι ψαράδες που βρίσκονταν μαζί με τον άτυχο 65χρονο δεν είδαν την επίθεση, αλλά ανέφεραν ότι τον άκουσαν να φωνάζει, ενώ ακολούθησε ένας δυνατός παφλασμός.

«Έτρεξα κάτω αλλά δεν υπήρχε κανένα σημάδι του, μόνο οι σαγιονάρες στην όχθη και τίποτα άλλο», είπε ένας φίλος του.

Το πρόσφατο ιστορικό επιθέσεων από κροκόδειλους
Οι κροκόδειλοι είναι συνηθισμένοι στον τροπικό βορρά της Αυστραλίας, αλλά οι επιθέσεις είναι σπάνιες. Ο θάνατος του Darmody είναι μόλις η 13η θανατηφόρα επίθεση στο Κουίνσλαντ από τότε που ξεκίνησε η τήρηση αρχείων το 1985.

Η τελευταία επίθεση κροκόδειλου σημειώθηκε στο νησί Hinchinbrook του Κουίνσλαντ το 2021, όταν ένας ψαράς σκοτώθηκε από κροκόδειλο σε παρόμοιες συνθήκες. Θανατηφόρες επιθέσεις είχαν σημειωθεί επίσης στο βόρειο τμήμα της πολιτείας το 2017 και το 2016.

Από την απαγόρευση του κυνηγιού το 1974, ο πληθυσμός των κροκοδείλων του Κουίνσλαντ έχει ανακάμψει, από το χαμηλό των περίπου 5.000 ζώων σε περίπου 30.000 σήμερα.

Μια έκθεση του 2019 ανέφερε ότι κατά μέσο όρο 1,7 ενήλικες κροκόδειλοι ζουν σε κάθε χιλιόμετρο του ποταμού που ερευνήθηκε.

Στο πλαίσιο του προγράμματος διαχείρισης του Κουίνσλαντ, οι «προβληματικοί κροκόδειλοι» απομακρύνονται από περιοχές όπου απειλούν τη δημόσια ασφάλεια και, σε σπάνιες περιπτώσεις, υποβάλλονται σε ευθανασία.

Αυτοί οι αριθμοί υποβαθμίζονται από τη Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας (NT), η οποία φιλοξενεί τον μεγαλύτερο πληθυσμό άγριων κροκοδείλων στον κόσμο με περίπου 100.000 ερπετά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα