Τουρκία: Συνελήφθη ο Μέγας Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου για κλοπή ρολογιού

Τουρκία: Συνελήφθη ο Μέγας Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου για κλοπή ρολογιού

Συνελήφθη ο Μέγας Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Αγαθάγγελος, για κλοπή ρολογιού.

Καταγράφηκε σε βίντεο

Τον γύρο των τουρκικών Μέσων κάνει το βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο Μέγας Αρχιμανδρίτης και αρχειοφύλακας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Αγαθάγγελος Σίσκος, να κλέβει ένα ρολόι αντίκα μεγάλης αξίας από κατάστημα στην Κωνσταντινούπολη.

Το περιστατικό, σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα, συνέβη μέσα στο Πάσχα και ο Μέγας Αρχιμανδρίτης συνελήφθη από τις τουρκικές Αρχές μετά από καταγγελία της ιδιοκτήτρια του καταστήματος.

Στα πλάνα από κάμερα ασφαλείας ο ιερωμένος εμφανίζεται με πολιτικά ρούχα, με την καταγγέλλουσα να αναφέρει πως τον αναγνώρισε καθώς ήταν τακτικός πελάτης.

Τι λέει το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο άμεσα μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης εξέδωσε ανακοίνωση.

««Αναφορικά με δημοσιοποιηθείσα υπόθεση, στην οποία φέρεται να ενεπλάκη κληρικός του Οικουμενικού Θρόνου, από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου γίνεται γνωστό ότι με απόφαση της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, στον κληρικό αυτόν επιβλήθηκε, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η υπόθεση, το πνευματικό επιτίμιο της αργίας, εν αναμονή της πλήρους διελευκάνσεως αυτής. Έως τότε το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν θα προβεί σε καμία άλλη δήλωση».

Το ρολόι που φέρεται να έχει κλέψει ο Αγαθάγγελος Σίσκος, σύμφωνα με τα τουρκικά ρεπορτάζ, χρονολογείται από τον 18 αιώνα και η αξία του ξεπερνά τα 20.000 ευρώ.

Το συγγενικό περιβάλλον του Αρχιμανδρίτη αρνείται πως έκλεψε το πολύτιμο κειμήλιο και υπογραμμίζει πως δεν μπορεί να κάνει κάποια δημόσια δήλωση για το περιστατικό.

Το προφίλ του

Με καταγωγή από την Καστοριά, ο Αγαθάγγελος Σίσκος χειροτονήθηκε αρχικά εφημέριος της κοινότητας Νεοχωρίου Βοσπόρου το 2012, ενώ το 2021 χειραφετήθηκε Αρχιμανδρίτης από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Η υπόθεση έχει προεκτάσεις που φτάνουν μέχρι και την Ουάσιγκτον, καθώς ο Αρχιμανδρίτης έχει οριστεί υπεύθυνος για τη συνεργασία με το Μουσείο της Βίβλου που βρίσκεται στην αμερικανική πρωτεύουσα.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα