Πώς σχηματίστηκε η οικογένεια των τριών ανδρών που απέκτησαν μωρό;

Πώς σχηματίστηκε η οικογένεια των τριών ανδρών που απέκτησαν μωρό;

Ο Μπεν, ο Μιτς και ο Μπέντζαμιν είναι τρεις γκέι άνδρες. Οι τρεις Αμερικανοί, κάτοικοι Λος Άντζελες, είναι σύντροφοι, και έχοντας βρει την ευτυχία στην τριπλή ένωσή τους ήθελαν πολύ να ολοκληρώσουν την ευτυχία τους με την απόκτηση ενός παιδιού.

Μόλις καταφέρουν να δουν να αναγράφονται τα ονόματα και των τριών στο πιστοποιητικό γέννησης της μικρής τους κόρης η ευτυχία τους θα έχει ολοκληρωθεί και επισήμως, όπως δηλώνουν, ενώ θα είναι μόλις η δεύτερη τέτοια περίπτωση στις ΗΠΑ.

Πώς σχηματίστηκε η οικογένεια των τριών ανδρών
Ο Μιτς και ο Μπεν, 37 ετών και οι δύο σήμερα, γνωρίστηκαν το 2012 όταν και οι δύο συμμετείχαν σε ένα πρόγραμμα μιας οργάνωσης για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ. Έγιναν ζευγάρι αλλά σύντομα κατάλαβαν ότι κάτι τους έλειπε. Η μοναγαμική σχέση που είχαν δεν τους κάλυπτε.

"Πάντοτε πίστευα ότι το να αγαπάς μόνο έναν άνθρωπο δεν είναι ρεαλιστικό. Έτσι το βλέπω", είπε ο Μπεν σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Independent. Και εξήγησε: "Με τον Μιτς αισθανόμασταν το ίδιο. Είχαμε πολλή αγάπη να προσφέρουμε και εφόσον είχαμε την ευκαιρία να βάλουμε και ένα τρίτο πρόσωπο στη σχέση μας, είχαμε συμφωνήσει ότι θα ήμασταν απόλυτα ανοιχτοί".

Οι δύο εραστές δεν βρήκαν αμέσως το τρίτο μέρος της σχέσης όπως το ονειρεύονταν. Το "τρίο" τους πήρε αρκετό καιρό μέχρι να σχηματιστεί. Όπως πολύ ανοιχτά περιγράφουν "κάναμε με ευθύτητα ερωτήσεις ο ένας στον άλλο για τι θα γινόταν, ας πούμε, αν ένας από τους δυο μας έκανε σεξ με το τρίπο πρόσωπο χωρίς την παρουσία του άλλου".

Ο κατάλληλος τρίτος βρέθηκε στο πρόσωπο του 35χρονου Μπέντζαμιν Μούι τον οποίο γνώρισαν σε μια κρουαζιέρα για γκέι το 2018. Ο Μπέντζαμιν ζούσε τότε στον Καναδά και έβγαινε με κάποιον. Σύντομα χώρισε για να μπορέσει να γίνει το τρίτο μέρος της ένωσης με τους νέους συντρόφους του. Για τον Καναδό η κατάσταση αποδείχθηκε λίγο πιο περίπλοκη καθώς παίρνοντας την απόφαση να μετακομίσει στις ΗΠΑ χρειάστηκε να κάνει μια διπλή ανακοίνωση στην οικογένειά του: ότι είναι γκέι και ότι θα αποτελεί μέρος ενός τρίο σε μια πολυερωτική σχέση με άλλους δύο άνδρες.

  
Οι τρεις αποφάσισαν σύντομα ότι ήθελαν να προχωρήσουν τη σχέση τους με την απόκτηση ενός παιδιού. Απευθύνθηκαν αρχικά σε υπηρεσία υιοθεσιών. Η σχέση τους στάθηκε εμπόδιο. Μόνο τρεις μητέρες έδειξαν ενδιαφέρον να τους δώσουν το μωρό τους για υιοθεσία, αλλά με καμία δεν υπήρξε εξέλιξη. Έτσι απευθύνθηκαν σε ειδικευμένο δικηγορικό γραφείο και δημιούργησαν τον δικό τους ιστότοπο μέσω του οποίου έκαναν γνωστή την ιστορία τους. Αποκαλούν τους εαυτούς τους "a throuple looking to adopt" - "ένα τρίο που θέλει να υιοθετήσει".

Τα αποτελέσματα ήταν πολύ διαφορετικά. Σχεδόν 40 γυναίκες την εβδομάδα εκδήλωναν ενδιαφέρον. Το τρίο ανακοίνωσε τη γέννηση της κόρης τους στις 4 Μαρτίου 2023. Την ονόμασαν Τίγκαν.

Τώρα, δηλώνουν ευτυχισμένοι και λένε ότι θέλουν να αποκτήσουν άλλα δύο παιδιά μέσω παρένθετης μητρότητας. Εκτός από την προσωπική τους ιστορία, οι τρεις λένε ότι "είναι ενθουσιασμένοι που είναι πρωτοπόροι σε κάτι που αφορά και άλλους ανθρώπους στην ίδια κατάσταση με αυτούς". Και παρομοιάζουν την ιστορία τους με τους αγώνες που γινόντουσαν στο παρελθόν για την κατάκτηση του δικαιώματος γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, μεταξύ δύο γκέι ανδρών ή μεταξύ δύο λεσβιών.

thetoc.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα