Ιταλία: Στην εντατική ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Ιταλία: Στην εντατική ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Στη Βρετανία μέσω της επίσημης πρόσκλησης για την στέψη του ο Κάρολος ανακήρυξε βασίλισσα την Καμίλα. Στη Νέα Ζηλανδία, η απερχόμενη πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν έδωσε μία συναισθηματικά φορτισμένη αποχαιρετιστήρια ομιλία. Στην Ιταλία εισήχθη στην εντατική ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Με έντονη δύσπνοια εισήχθη στην εντατική του νοσοκομείου Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου βρίσκεται ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Παρουσίασε έντονα προβλήματα στο καρδιακό και αναπνευστικό σύστημα.

Ο 87χρονος δισεκατομμυριούχος και τέσσερις φορές πρωθυπουργός της Ιταλίας, τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει συχνά προβλήματα με την υγεία του, ενώ βγήκε από το νοσοκομείο μόλις την περασμένη εβδομάδα.

Όρθιοι χειροκροτούσαν οι βουλευτές την Τζασίντα Άρντερν

Όρθιοι χειροκροτούν στη Βουλή, την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν.

Η Άρντερν, η οποία παραιτήθηκε πρόσφατα λέγοντας ότι δεν είχε άλλα αποθέματα για να ηγηθεί της χώρας, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της στην τελευταία της ομιλία στο κοινοβούλιο.

«Ελπίζω να σας έδειξα κάτι εντελώς διαφορετικό. Ότι μπορείς να είσαι αγχωμένος, ευαίσθητος, ευγενικός και να έχεις ενσυναίσθηση. Μπορεί κάποιος να είναι σπασικλάκι, κάποιος που κλαίει, κάποιος που του αρέσουν οι αγκαλιές, μπορείτε να είστε όλα αυτά μαζί και να μπορείτε να ηγηθείτε όπως εγώ».

H απερχόμενη πρωθυπουργός φορούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της συναισθηματικά φορτισμένης ομιλίας της έναν παραδοσιακό μανδύα των Μαορί.

Επίσημη πρόσκληση στέψης Κάρολου με την Καμίλα βασίλισσα

Η πρωτότυπη πρόσκληση για τη στέψη του Καρόλου στις 6 Μάϊου είναι γεμάτη συμβολισμούς.

Θα περιέχει τη φιγούρα του πράσινου ανθρώπου, έγινε με ειδικές νερομπογιές θα ανατυπωθεί σε ανακυκλωμένο χαρτί με χρυσές λεπτομέρειες.

Αναμενόμενη έκπληξη η ανακήρυξη με κάθε επισημότητα της συζύγου του βασιλιά Κάρολου που αναγράφεται για πρώτη φορά επισήμως ως βασίλισσα Καμίλα.

πηγή:

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα