Μπόρις Πιστόριους: Ο στρατός της Γερμανίας δεν μπορεί να καλύψει τα κενά ως το 2030

Μπόρις Πιστόριους: Ο στρατός της Γερμανίας δεν μπορεί να καλύψει τα κενά ως το 2030

Ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Μπόρις Πιστόριους δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα  πως ο γερμανικός στρατός δεν μπορεί να καλύψει πλήρως τα υπάρχοντα κενά ως το 2030, την ώρα που το Βερολίνο προσπαθεί να αναμορφώσει τις ένοπλες δυνάμεις του μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έπειτα από χρόνια παραμέλησής τους.

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα υπάρχοντα κενά στον στρατό δεν μπορούν να καλυφθούν τελείως έως το 2030. Θα χρειαστούν χρόνια. Όλοι το γνωρίζουν αυτό», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Welt am Sonntag.

Υστερα από δεκαετίες υποεπενδύσεων μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, η Bundeswehr, οι ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας, βρίσκονται σε ακόμα χειρότερη κατάσταση σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, δεδομένου ότι τα όπλα και τα πυρομαχικά που δόθηκαν στην Ουκρανία δεν έχουν αντικατασταθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος τους, σύμφωνα με ειδικούς.

Ο Πιστόριους απέρριψε την περίπτωση περαιτέρω παραδόσεων όπλων στην Ουκρανία από τα αποθέματα της Bundeswehr, πέραν όσων δεσμεύσεων έχουν ήδη ανακοινωθεί.

«Για να το πω ωμά, όπως άλλες χώρες, έχουμε περιορισμένα αποθέματα. Ως ομοσπονδιακός υπουργός Άμυνας, δεν μπορώ να δώσω τα πάντα», δήλωσε.

Ο υπουργός είπε επίσης ότι η αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού προκειμένου να φθάσει στον στόχο των αμυντικών δαπανών του ΝΑΤΟ (2% του ΑΕΠ, από περίπου 1,5% σήμερα) είναι βασική προτεραιότητα.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα