Βραζιλία: 13χρονος σκότωσε με μαχαίρι καθηγήτρια – Τραυμάτισε πέντε άτομα

Βραζιλία: 13χρονος σκότωσε με μαχαίρι καθηγήτρια – Τραυμάτισε πέντε άτομα
Κατασκευή Ιστοσελίδων, E-shop Greenweb

Σκηνές απίστευτης βίας εκτυλίχθηκαν σε σχολείο του Σάο Πάολο, στη Βραζιλία, με πρωταγωνιστή έναν 13χρονο μαθητή ο οποίος μαχαίρωσε συνολικά τέσσερις καθηγητές και δύο συμμαθητές του.

Η εκπαιδευτικός δυστυχώς έχασε τη ζωή της, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας, Γκουιγιέρμε Ντερίτε και ο δράστης, οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα όπου θα ανακριθεί, παρουσία των γονέων του.

Οι υπόλοιποι καθηγητές δεν κινδυνεύουν, ενώ τα τραύματα των μαθητών είναι ήσσονος σημασίας, είπε ο πολιτειακός υπουργός Παιδείας, Ρενάτο Φέντερ. Προς τιμήν του θύματος κηρύχθηκε τριήμερο πένθος.

Ο Φέντερ πρόσθεσε ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να κάνει εικασίες για το κίνητρο της επίθεσης, προσθέτοντας ότι η υπόθεση ερευνάται από την αστυνομία.

Υπό κανονικές συνθήκες, η Στρατιωτική Αστυνομία θα μετέφερε την καθηγήτρια σε νοσοκομείο με ελικόπτερο. Όμως, επειδή είχε υποστεί ανακοπή, η μεταφορά της έγινε με αυτοκίνητο, με συνέπεια να αφήσει την τελευταία της πνοή στον δρόμο, είπε ο Ντερίτε μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από το σχολείο, στα δυτικά του Σάο Πάολο.

 Μια καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής ακινητοποίησε τον μαθητή, εμποδίζοντάς τον να τραυματίσει και άλλους, την ώρα που ο 13χρονος επιτίθετο με μανία σε άλλο άτομο που βρισκόταν στην αίθουσα.

 «Ήταν μια ηρωική πράξη. Τον ακινητοποίησε και φρόντισε να του πάρει το μαχαίρι. Χωρίς αυτήν την ηρωική ενέργεια, η τραγωδία αυτή θα ήταν σίγουρα πολύ μεγαλύτερη», πρόσθεσε ο υπουργός.

Δείτε ακόμα