Νέα Ζηλανδία: Ψυχολογική βοήθεια στους νέους μετά από επώδυνους χωρισμούς

Νέα Ζηλανδία: Ψυχολογική βοήθεια στους νέους μετά από επώδυνους χωρισμούς

Για τους περισσότερους νέους, το να ξεπεραστεί ένας χωρισμός είναι μια από τις πρώτες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη ζωή τους. Η Νέα Ζηλανδία το αναγνωρίζει αυτό, και έτσι σήμερα ξεκινά εκστρατεία για να βοηθήσει τους νέους της χώρας να ξεπερνούν τους επώδυνους χωρισμούς. Στην καμπάνια, οι νέοι ενθαρρύνονται να συμβιβαστούν με τα συναισθήματά τους και να μπλοκάρουν τους πρώην τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι χωρισμοί είναι χάλια … αλλά μπορείτε να τους κάνετε να φαίνονται όμορφοι. Πάρτε τον έλεγχο των συναισθημάτων σας, λέει μια χαλαρωτική φωνή στο βίντεο της καμπάνιας Love Better, όπου προσφέρονται συμβουλές και υποστήριξη στα άτομα με ραγισμένη καρδιά.

«Πρέπει να το κάνω. Γίνεται γελοίο, γίνεται τόσο ανεξέλεγκτο. Έχω ανάγκη να κοιμάμαι το βράδυ. Πρέπει να το ξεχάσω», λέει ταραγμένος, ένας νεαρός που άρχισε να μπλοκάρει τον πρώην έρωτά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα ποσοστά αυτοκτονιών στους νέους ανησυχούν τη Νέα Ζηλανδία

Η υπουργός αρμόδια για θέματα κοινωνικής ανάπτυξης Πριγιάνκα Ραντακρίσναν είπε ότι η κυβέρνηση δεσμεύει 6,4 εκατομμύρια δολάρια Νέας Ζηλανδίας (3,7 εκατομμύρια ευρώ) για την εκστρατεία για τρία χρόνια. «Γνωρίζουμε ότι οι χωρισμοί βλάπτουν. Θέλουμε να υποστηρίξουμε τους νέους μας (…) και να τους ενημερώσουμε ότι υπάρχει διέξοδος χωρίς να βλάψουν τον εαυτό τους ή τους άλλους», είπε.

Όπως εξήγησε, το «Love Better» είναι μια «εκστρατεία πρωτογενούς πρόληψης» που δίνει τη δυνατότητα στους νέους να μοιράζονται «αληθινές ιστορίες για να βοηθήσουν συνομηλίκους που μπορεί να βιώνουν παρόμοιες εμπειρίες».

Όπως μεταδίδει το AFP, έξι στους 10 Νεοζηλανδούς μεταξύ 16 και 24 ετών έχουν βιώσει έναν επώδυνο χωρισμό και η μεγάλη πλειονότητα από αυτούς στη συνέχεια «υπέστησαν ή προκάλεσαν επιβλαβείς συνέπειες», σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Kantar.

Η Νέα Ζηλανδία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών νέων μεταξύ των ανεπτυγμένων χωρών, σύμφωνα με την UNICEF.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα