Βλαντιμίρ Πούτιν: Η επίσκεψη στη Μαριούπολη παρά το ένταλμα σύλληψης εναντίον του

Επίσκεψη στην κατεχόμενη Μαριούπολη έκανε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μια ημέρα μετά την έκδοση του εντάλματος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου σε βάρος του, για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία.

Νυχτερινή επιθεώρηση στη Μαριούπολη

Μέσα στη νύχτα, ο Πούτιν οδήγησε τη λιμουζίνα του στους δρόμους της Μαριούπολης. Είχε φτάσει προηγουμένως εκεί από την Κριμαία με ελικόπτερο, όπως λένε ρωσικές πηγές.

Ο Ρώσος πρόεδρος επισκέφθηκε συγκρότημα κατοικιών, ένα από τα πολλά που κατασκευάζονται για τους κατοίκους της Μαριούπολης, που σχεδόν ισοπεδώθηκε στις άγριες μάχες για την κατάληψή της από τον ρωσικό στρατό τον περασμένο Μάιο.

Ο Πούτιν συνομίλησε με πολίτες και επιθεώρησε την πορεία των έργων στην περιοχή Νέφσκι, ένα πανεπιστημιακό κτίριο και το μέγαρο της Φιλαρμονικής. Είναι η πρώτη φορά που ο Ρώσος πρόεδρος φτάνει τόσο κοντά στην γραμμή του μετώπου, περίπου 80 χλμ. σε ευθεία γραμμή.

Πριν τη ρωσική εισβολή, η Μαριούπολη είχε περίπου μισό εκατομμύριο κατοίκους, αλλά το μεγαλύτερο μέρος την εγκατέλειψε. Οι Ρώσοι λένε ότι τώρα ζουν εκεί περίπου 300.000 άνθρωποι.

Από αυτήν την πόλη και άλλες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας, έχουν απαχθεί και εκτοπιστεί χιλιάδες παιδιά λένε οι Ουκρανοί.

Οι Ρώσοι επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανοικοδόμηση και η επίσκεψη Πούτιν δείχνει ότι κάθε άλλο παρά σκέφτονται να φύγουν από τη Μαριούπολη. Αντίθετα, δημιουργούν καθημερινά νέα τετελεσμένα.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα