Σπάνια χιονοθύελλα στην Καλιφόρνια - Πρωτόγνωρες εικόνες για τους κατοίκους

Σπάνια χιονοθύελλα στην Καλιφόρνια - Πρωτόγνωρες εικόνες για τους κατοίκους

Πρωτόγνωρες καιρικές συνθήκες βιώνουν οι κάτοικοι της κεντρικής και της νότιας Καλιφόρνια αφού μία σφοδρή χιονοθύελλα πλήττει την δυτική ακτογραμμή από τον Βορρά έως τον νότο.

Η συνήθως ηλιόλουστη πολιτεία έχει καλυφθεί με χιόνι αφήνοντας άφωνους τους κατοίκους.

Σπάνιες εικόνες για τους Καλιφορνέζους…

Οι περισσότεροι δεν έχουν ξαναπιάσει χιόνι στα χέρια τους…, μόνο στην τηλεόραση ή όταν ταξιδεύουν.

Η κεντρική και η νότια Καλιφόρνια καλύφθηκαν από ένα πρωτόγνωρο πέπλο χιονιού και είναι τέτοια η άγνοια του κόσμου που η μετεωρολογική υπηρεσία σε ανακοίνωσή της εξήγησε τη διαφορά του χιονιού από το χαλάζι.

«Ναι, λοιπόν, ζω σε μέρος που δεν έχει χιόνι. Το μόνο χιόνι που έχω δει είναι χαλάζι όταν ήμουν στην πρώτη δημοτικού. Και ήταν αρκετά συναρπαστικό. Φτιάχναμε χιονάνθρωπους και μετά τους σπάζαμε», ανέφερε ένας κάτοικος.

Φημισμένοι προορισμοί και πόλοι έλξης χιλιάδων τουριστών, όπως η Βένις Μπιτς χτυπήθηκαν από την σπάνια χιονοθύελλα με συνέπεια να εξαφανιστούν οι επισκέπτες που ήθελαν να απολαύσουν ένα πρόωρο καλοκαίρι και όχι έναν ετεροχρονισμένο χειμώνα.

«Τα βουνά είναι συνήθως μόνο καφέ. Λίγο πράσινα, ποτέ άσπρα, και συνήθως είναι γαλάζιος ο ουρανός με λίγα σύννεφα, ίσως και ένα ψιλόβροχο μερικές φορές».

Χαρακτηριστικό είναι πως πολλοί κάτοικοι που ζουν σε λόφους αναγκάστηκαν να βάλουν αλυσίδες.

«Δεν είναι σύνηθες για τη νότια Καλιφόρνια να έχει αυτό το είδος του καιρού. Οπότε είναι ωραίο γιατί δεν χρειάζεται να πάω κάπου οδηγώντας για να απολαύσω αυτόν τον καιρό».

Η συνήθως ηλιόλουστη πολιτεία μετατράπηκε σε κάτι σαν χειμερινό προορισμό και οι επιστήμονες προειδοποιούν πως πολλές περιοχές απειλούνται με πλημμύρες.

Οι μετεωρολόγοι εξηγούν πως είναι μία από τις χειρότερες χιονοθύελλες εδώ και δεκαετίες, ενώ ορισμένοι βασικοί οδικοί άξονες έχουν κλείσει λόγω του χιονιού.

Πάνω από 120 χιλιάδες νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Στις δύο βορειότερες πολιτείες της δυτικής ακτής, στο Όρεγκον και το Ουαϊόμινγκ όπου αυτές οι καιρικές συνθήκες δεν είναι σπάνιες, το χιόνι έφτασε τα 30 εκατοστά και έτσι οι πολικές αρκούδες και οι βίδρες του ζωολογικού κήπου του Πόρτλαντ βρέθηκαν στο στοιχείο τους.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα