Qatar Gate: Αποφυλακίζεται με βραχιολάκι ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι

Αποφυλακίζεται με ηλεκτρονικό βραχιολάκι ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι όπως έκανε γνωστό η Εισαγγελία στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση μέσα σε 24 ώρες για την απόφαση αποφυλάκισης του Φραντσέσκο Τζόρτζι, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό δεν θα συμβεί.

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο του Δικαστηρίου των Βρυξελλών επέβαλε το μέτρο της κράτησης με ηλεκτρονικό βραχιολάκι στον Φραντσέσκο Τζιόρτζι, έναν από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση διαφθοράς που είναι γνωστή ως Qatar Gate. Αυτό ανακοινώθηκε από την ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου μετά από διαβούλευση που ακολούθησε την ακρόαση για τον έλεγχο της κράτησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί.

«Στο πλαίσιο μιας ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ο F.G. εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον του τμήματος Συμβουλίου του Πρωτοδικείου των Βρυξελλών.

Το συμβούλιο επιβεβαίωσε σήμερα την προληπτική κράτηση του F. G., αλλά υπό τους όρους του ηλεκτρονικού βραχιολιού», αναφέρει η απόφαση.

 Ο Giorgi, βοηθός στο Ευρωκοινοβούλιο, βρισκόταν στη φυλακή από τις 9 Δεκεμβρίου. Προφυλακισμένοι στη φυλακή, στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας, παραμένουν ακόμη οι ευρωβουλευτές Eva Kaili (σύντροφος του Giorgi), Marc Tarabella και ο πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι. Ο Andrea Cozzolino, ευρωβουλευτής, βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό στη Νάπολη, αναμένοντας την έκδοσή του.

Στο ίδιο κελί βρέθηκαν Τζόρτζι και Παντσέρι 

Ο σύντροφος της Εύας Καϊλή είχε βρεθεί σήμερα ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου. Ερωτήματα εγείρει το γεγονός ότι ο σύντροφος της Εύας Καϊλή και ο φερόμενος ως εγκέφαλος του Qatargate, Αντόνιο Παντσέρι, βρέθηκαν στο ίδιο κελί για μερικές ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι ο Παντσέρι έχει κάνει συμφωνία με τις Αρχές να δώσει πληροφορίες με αντάλλαγμα να μειωθεί η ποινή του, κάτι που σύμφωνα με τον δικηγόρο της Εύας Καϊλή, κρατάει την Ελληνίδα πολιτικό πίσω από τα κάγκελα.

Το κύριο ερώτημα που προκύπτει για την περίπτωση να βρίσκονταν στο ίδιο κελί ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι και ο Αντόνιο Παντσέρι είναι πώς είναι δυνατόν να το επέτρεψαν αυτό οι βελγικές Αρχές, αφού τα άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στο Qatar Gate μπορεί να συμφωνήσουν να αλλάξουν όσα θα καταθέσουν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα