Qatargate: Έφεση κατέθεσε η Εύα Καϊλή

Qatargate: Έφεση κατέθεσε η Εύα Καϊλή

«Συμβολική» χαρακτηρίζει την φυλάκιση της Εύας Καϊλή σε νέα συνέντευξή του ο δικηγόρος της, Σβεν Μαρί, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η ευρωβουλευτής δεν είναι διάβολος. «Η Καϊλή δεν είναι διάβολος», αυτή είναι η φράση του Σβεν Μαρί που έγινε πρωτοσέλιδο στην ιστοσελίδα «Sud info».

Τα ΜΜΕ τον αποκαλούν συνήγορο του διαβόλου εξαιτίας των αμφισβητούμενων υποθέσεων τις οποίες έχει αναλάβει κατά το πρελθόν.

«Eγώ είμαι ο δικηγόρος του διαβόλου, η Καϊλή όμως δεν είναι διάβολος» απαντά.

«Η Καϊλή δεν είναι διάβολος… Ας σταματήσουμε να κάνουμε σίριαλ αυτή την υπόθεση ακόμα κι αν το σενάριο είναι πολύ καλό…».

Και συνέχισε ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή:«Ομολογώ πως κοιμήθηκα άσχημα. H κ. Καϊλή, δεν μπορεί να δραπετεύσει ούτε να αλλοιώσει στοιχεία. Δεν υπάρχει πλέον λόγος να την κρατήσουν στη φυλακή».

Η Καϊλή είναι τρόπαιο

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αναφορικά με τον κίνδυνο απαγωγής της Εύας Καϊλή, ο Σβεν Μαρί απαντά ότι αυτό είναι κάτι στο οποίο δεν δίνει ” σημασία”, ενώ, χαρακτηρίζει την κράτησή της «συμβολική».

«Έχει κανείς την εντύπωση ότι είναι ένα είδος τροπαίου που επιτρέπει στη δικαιοσύνη να πει ότι λειτούργησε. Ωστόσο, η δικαιοσύνη δεν χρησιμεύει για να είναι συμβολική», είπε στη γαλλική ιστοσελίδα.

Στην αντεπίθεση η πλευρά Καϊλή

Η πλευρά Καϊλή περνά στην αντεπίθεση. Οι Σβεν Μαρί και Μιχάλης Δημητρακόπουλος άσκησαν στην απόφαση του δικαστηρίου και ζητούν την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση της πελάτισσάς τους με τον Αντόνιο Παντσέρι.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε: «Μεταξύ των αιτημάτων που θα υποβάλουμε στον ανακριτή Michel Claise , είναι η κατ’ αντιπαράσταση εξέταση της κυρίας Εύας Καϊλή με τον Αντόνιο Παντσέρι, καθώς και η κλήση ως μαρτύρων του προέδρου του ευρωπαϊκού συμβουλίου κυρίου Charles Michel και της προέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, κυρίας Roberta Metsola».

Όπως τονίζει ο κ. Δημητρακόπουλος στόχος είναι:« Να αποδειχθεί ότι ήταν επίσημη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης η επέκταση των εμπορικών σχέσεων με το Κατάρ και έτσι να καταρριφθεί το ψέμα ότι κυρία Καϊλή είχε προσωπική ατζέντα με το Κατάρ».

Η έφεση θα εξεταστεί μέσα στις επόμενες 15ημέρες.

Από εδώ και πέρα η πλευρά Καϊλή θα αντεπιτεθεί με ισχυρά νομικά επιχειρήματα και θα ανατρέξει στην μέρα της σύλληψης της Ελληνίδας ευρωβουλευτού.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης θα εντοπίσουν και θα καλύψουν νομικά κενά από την πρώτη ημέρα μέχρι σήμερα προκειμένου η Εύα Καϊλή να επιτύχει την αποφυλάκισή της.

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα