Βγήκε ζωντανός έπειτα από 80 ώρες στα συντρίμμια - Συγκλονιστική διάσωση στην Τουρκία

Βγήκε ζωντανός έπειτα από 80 ώρες στα συντρίμμια - Συγκλονιστική διάσωση στην Τουρκία

Τα σωστικά συνεργεία καταφέρνουν ακόμα και βρίσκουν ζωντανούς κάτω από τα χαλάσματα που άφησε ο σεισμός στην Τουρκία.
 
Όπου και να γυρίσει κανείς το βλέμμα του στην Τουρκία αντικρίζει πεσμένα ή λαβωμένα κτίρια, σημάδι της σφοδρότητας του σεισμού που τη Δευτέρα έπληξε τη γείτονα.

Ανάμεσα στα χαλάσματα όμως διασώστες από αρκετές χώρες εργάζονται σε δύσκολες συνθήκες και με τις πιθανότητες να είναι μικρές για να βρουν επιζώντες. Έχουν περάσει 3 μέρες από το χτύπημα του Εγκέλαδου και οι πιθανότητες δεν είναι με τη μεριά των εγκλωβισμένων. Και όμως κάτω από τα χαλάσματα υπάρχει ακόμα ζωή.

Ένα τέτοιο «θαύμα» κατέγραψε η κάμερα του Mega στην Αντιόχεια. Το συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού που βρέθηκε στην πόλη μετέδιδε εικόνες από γκρεμισμένα κτίρια όταν κάποια στιγμή οι διασώστες ζήτησαν από όλο τον κόσμο να σιωπήσει.

Χρειάστηκαν λίγα δευτερόλεπτα νεκρικής σιγής. Και μετά χαμόγελα και πανηγυρισμοί. Αν και έχουν μεσολαβήσει 80 ώρες από το σεισμό ένας άνδρας εντοπίστηκε ζωντανός. Μια μικρή νίκη της ζωής έναντι του θανάτου που δίνει ελπίδες.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής
Στο Χατάι και κοντά σε αυτό σχεδόν όλες οι πολυκατοικίες έχουν καταρρεύσει ή είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Στην κορυφή των συντριμμιών βρίσκονται μπουλντόζες που αναζητούν τυχόν τραυματίες ή εγκλωβισμένους.

Ορισμένοι κάτοικοι, απελπισμένοι καθώς είναι, επιστρέφουν στα μισογκρεμισμένα διαμερίσματά τους για να πάρουν ελάχιστα προσωπικά αντικείμενα και ρούχα για να ζεσταθούν.

Ανάλογες εικόνες καταγράφονται και σε άλλες πόλεις όπου τα σωστικά συνεργεία αναφέρουν ότι δυστυχώς πολλοί εγκλωβισμένοι έχουν χάσει τη ζωή τους κάτω από τα χαλάσματα.

Ανθρωπιστική τραγωδία: Δύσκολη η προσέγγιση των σεισμόπληκτων
Καθώς το οδικό δίκτυο είναι κατεστραμμένο, ανθρωπιστική βοήθεια και διασωστικές ομάδες από όλη τη χώρα προσεγγίζουν με δυσκολία τις σεισμόπληκτες περιοχές.

Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ένα απέραντο πάρκινγκ αυτοκινήτων και η κάμερα καταγράφει παντού πρόχειρους καταυλισμούς δίπλα από τα χαλάσματα.

Εκατομμύρια πολίτες από τα ξημερώματα της Δευτέρας, έχουν μείνει άστεγοι. Όσοι επέζησαν από τον εγκέλαδο αναζητούν τρόπο να φύγουν, να απομακρυνθούν σε ασφαλή σημεία. 

Πάνω από 20.000 οι νεκροί
Ξεπέρασαν τις 20.000 οι νεκροί από τους σεισμούς στη νότια Τουρκία και τη Συρία, σύμφωνα με τους επίσημους απολογισμούς που δόθηκαν απόψε στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την Afad, την τουρκική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών, μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί νεκροί από τα συντρίμμια 17.134 άνθρωποι.

Στη Συρία, οι νεκροί ανέρχονται σε 3.162.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα