Τουρκία: Οδοιπορικό στο μαρτυρικό Γκαζιαντέπ – Δεκάδες οι πολυκατοικίες που έχουν καταρρεύσει

Τουρκία: Οδοιπορικό στο μαρτυρικό Γκαζιαντέπ – Δεκάδες οι πολυκατοικίες που έχουν καταρρεύσει

Από τους 15.000 νεκρούς, οι 9.000 καταγράφονται στο Γκαζιαντέπ που πληρώνει το βαρύτερο τίμημα. Σε μια πόλη των 2,5 εκατομμυρίων, είναι δεκάδες οι πολυκατοικίες που έχουν καταρρεύσει ολοσχερώς.
Ο Ανδρέας Ρομπόπουλος, που βρίσκεται στην περιοχή, καταγράφει από χθες τις αδιάκοπες προσπάθειες των σωστικών συνεργείων, μίλησε με συγγενείς αγνοουμένων που περιμένουν δίπλα στα χαλάσματα μήπως ακούσουν μια φωνή ενώ κατέγραψε για το MEGA και την προσπάθεια των άστεγων πια να βρουν καταφύγιο σε αυτοσχέδια παραπήγματα. Πάνω από 900 κτήρια έχουν καταστραφεί ενώ ο απολογισμός των θυμάτων υπολογίζεται μεγαλύτερος από τον σεισμό του 1999.

Μέσα σε αυτή τη γειτονιά με τα χαλάσματα προσπαθούν σε αυτό το σημείο να ακούσουν, να πάρουν μια απάντηση από κάποιον ζωντανό που μπορεί να βρίσκεται κάτω από τα συντρίμμια. Οι διασώστες δεν τα παρατάνε.

-Είμαστε τέσσερις μέρες εδώ

-Έχετε ελπίδες να βρείτε κάποιον;

-Έχουμε ελπίδες. Περιμένουμε ένα θαύμα από το Θεό.

Σε μια γειτονιά δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο. Από τα συντρίμμια χθες βγήκε ένα 11χρονο παιδί και ζήτησε να φάει τσιπς. Οι μπουλντόζες δουλεύουν πυρετωδώς στο σημείο υπάρχουν άνθρωποι ζωντανοί και οι διασώστες εργάζονται πυρετωδώς για να τους βγάλουν σώους. Οι συγγενείς περιμένουν με αγωνιά μήπως βγουν ζωντανοί οι δικοί τους.

-Υπάρχουν μέσα στο κτίριο 50 άτομα, Σύριοι. Είναι όλοι εκεί μέσα.

-Περιμένετε να εντοπίσουν κάποιον δικό σας άνθρωπο;

-Έχω πολλούς

Τα αντίσκηνα δεν έφτασαν
Οι συγγενείς ακόμα περιμένουν καρτερικά πίσω από τις μπουλντόζες και ελπίζουν να τους βρουν ζωντανούς.

-Έχετε συγγενείς;

-Ναι

-Εσείς έχετε συγγενείς;

-Έχω τον αδελφό μου,  τη νύφη μου και τα παιδιά τους.

Στη συγκεκριμένη γειτονιά δεν έφτασαν τα αντίσκηνα και οι άνθρωποι έφτιαξαν πρόχειρα καταλύματα ενώ μένουν στο κρύο ακάλυπτοι.

Οι οικοδομές είναι καινούριες. Όλες όμως, έχουν καταστραφεί. Αν μπούνε μέσα οι ένοικοι υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσουν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα