Τουρκία: Δεν θα πούμε ναιστη Σουηδία για το ΝΑΤΟ, όσο καίνε το Κοράνι, είπε ο Ερντογάν

Τουρκία: Δεν θα πούμε ναιστη Σουηδία για το ΝΑΤΟ, όσο καίνε το Κοράνι, είπε ο Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι η χώρα του θα… ρίξει πόρτα στην Σουηδία για το ΝΑΤΟ και δεν θα δεχτεί το αίτημά της για ένταξη στην Βορειοατλαντική Συμμαχία. Αντίθετα επανέλαβε ότι η χώρα βλέπει θετικά το ανάλογο αίτημα της Φινλανδίας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε για τη Σουηδία ότι όσο η χώρα επιτρέπει να καίνε το Κοράνι (σ.σ.: η αναφορά πήγαινε σε ακροδεξιό βουλευτή που είχε κάψει δημόσια το Κοράνι σε συγκέντρωση), η Τουρκία δεν θα την αφήσει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

 Η Τουρκία βλέπει θετικά το αίτημα της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, αλλά δεν υποστηρίζει το σχετικό αίτημα της Σουηδίας, δήλωσε σήμερα ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

«Η Σουηδία δεν θα πρέπει να μπει στον κόπο να προσπαθήσει αυτή τη στιγμή. Δεν θα πούμε ”ναι” στο αίτημά τους για να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ όσο εκείνοι επιτρέπουν το κάψιμο του Κορανίου», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του ενώπιον βουλευτών του κόμματός του, του AKP, στο κοινοβούλιο.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε επισημάνει την Κυριακή (29.1.2023) πως η Άγκυρα θα μπορούσε να συμφωνήσει στην ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ πριν από τη Σουηδία και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε παρόμοιες δηλώσεις προχθές, Δευτέρα (31.1.2023).

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα