Σάλος με στέλεχος της εταιρείας που μιλά για εργαστηριακή μετάλλαξη σε κρυφό βίντεο

Σάλος με στέλεχος της εταιρείας που μιλά για εργαστηριακή μετάλλαξη σε κρυφό βίντεο

Σάλο έχει προκαλέσει η διαρροή ενός κρυφού βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο οποίο ένα στέλεχος της Pfizer ισχυρίζεται ότι η φαρμακευτική εταιρεία εξερευνούσε την σκόπιμη μετάλλαξη στελεχών του κορωνοϊού για να επωφεληθεί από μελλοντικά εμβόλια mRNA .

Στο βίντεο ο Jordon Trishton Walker ο οποίος είναι διευθυντής έρευνας και ανάπτυξης, Στρατηγικών Επιχειρήσεων και Επιστημονικού Σχεδιασμού mRNA της εταιρείας εμφανίζεται να λέει ότι η Pfizer διερευνά έναν τρόπο να «μεταλλάξει» τον κορωνοϊό μέσω της «Κατευθυνόμενης Εξέλιξης» για να επωφεληθεί από την ανάπτυξη μελλοντικών εμβολίων. Ο Walker μίλησε σε δημοσιογράφο του Project Veritas για το σχέδιο της Pfizer, αναγνωρίζοντας ότι η πληροφορία δεν θα έπρεπε να διαρρεύσει. Ο Walker σημείωσε επίσης ότι ο κορωνοϊός θα είναι μια «αγελάδα μετρητών» για την Pfizer για κάποιο χρονικό διάστημα στο μέλλον. 

Αναλυτικά ο επίμαχος διάλογος:

Jordon Trishton Walker: Ξέρετε πως ο ιός συνεχίζει να μεταλλάσσεται; Λοιπόν, ένα από τα πράγματα που εξερευνούμε είναι, για παράδειγμα, γιατί να μην το μεταλλάξουμε μόνοι μας για να επικεντρωθούμε, ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε… να αναπτύξουμε νέα εμβόλια, σωστά; Άρα, πρέπει να το κάνουμε. Αν πρόκειται να το κάνουμε, ωστόσο, υπάρχει κίνδυνος, όπως μπορείτε να φανταστείτε. Κανείς δεν θέλει να έχει μια φαρμακευτική εταιρεία που μεταλλάσσει ιούς. Θέλουμε να το κάνουμε αυτό; Λοιπόν, αυτό είναι, για παράδειγμα, ένα από τα πράγματα που εξετάζουμε, όπως για το μέλλον, όπως ίσως πρόκειται να δημιουργήσουμε νέες εκδοχές του εμβολίου και τέτοια πράγματα.

Δημοσιογράφος: Εντάξει. Λοιπόν, η Pfizer σκέφτεται τελικά τη μετάλλαξη της Covid;

Jordon Trishton Walker: Λοιπόν, δεν λέμε κάτι τέτοιο στο κοινό. Όχι.

Δημοσιογράφος: Πότε θα εφαρμόσει η Pfizer μια μετάλλαξη όλων αυτών των ιών;

Jordon Trishton Walker: Δεν ξέρω. Εξαρτάται από το πώς λειτουργούν όλα τα πειράματα, γιατί αυτό είναι κάτι που προσπαθούμε, σωστά;

Δημοσιογράφος: Μου ακούγεται σαν έρευνα κέρδους λειτουργίας (gain of function research).

Jordon Trishton Walker: Δεν ξέρω. Είναι λίγο διαφορετικό. Νομίζω ότι είναι διαφορετικό. Είναι κάπως έτσι, σίγουρα δεν είναι κέρδος λειτουργίας.

Δημοσιογράφος: Ακούγεται σαν να είναι. Θέλω να πω, ΟΚ.

Jordon Trishton Walker: Όχι, όχι, όχι. Η κατευθυνόμενη εξέλιξη (directed evolution) είναι πολύ διαφορετική.

Δημοσιογράφος: Άμεση εξέλιξη;

Jordon Trishton Walker: Κατευθυνόμενη εξέλιξη.

Δημοσιογράφος: Κατευθυνόμενη εξέλιξη, ΟΚ. Αυτό είναι, δηλαδή, που γίνεται;

Jordon Trishton Walker: Ίσως. Δεν το κάνω. Μπορεί. Δεν, λοιπόν, υποτίθεται ότι δεν πρέπει να γίνονται μεταλλάξεις στους ιούς. Δεν θέλουν (σ.σ. οι ρυθμιστικές αρχές) να κάνουμε πράγματα, όπως οι δομικές μεταλλάξεις, όταν προσπαθείς να δεις εάν μπορείς να τους κάνεις πιο ισχυρούς. Υπάρχει έρευνα σε εξέλιξη για αυτό. Δεν ξέρω πώς θα λειτουργήσει. Καλύτερα να μην υπάρχουν άλλα ξεσπάσματα (σ.σ. της πανδημίας), επειδή, Χριστέ μου (σ.σ. επιφώνημα)»!

Σημειώνεται ότι η αυθεντικότητα του βίντεο δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Η απάντηση της Pfizer

Η Pfizer εξέδωσε ανακοίνωση την Παρασκευή στην οποία αναφέρει ότι «κατά τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του εμβολίου COVID-19 της Pfizer-BioNTech, η Pfizer δεν έχει διεξάγει έρευνα για την απόκτηση λειτουργικότητας ή την κατευθυνόμενη εξέλιξη». Ωστόσο, «σε περιορισμένο αριθμό περιπτώσεων, όταν ένας πλήρης ιός δεν περιέχει γνωστές μεταλλάξεις απόκτησης λειτουργικότητας, ο ιός αυτός μπορεί να τροποποιηθεί ώστε να καταστεί δυνατή η αξιολόγηση της αντι-ιικής δραστηριότητας σε κύτταρα».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα