Δήλωνε περισσότερες ώρες δουλειάς σε τηλεργασία και καλείται να πληρώσει αποζημίωση

Δήλωνε περισσότερες ώρες δουλειάς σε τηλεργασία και καλείται να πληρώσει αποζημίωση

Mια γυναίκα από τον Καναδά καλείται να αποζημιώσει τον πρώην εργοδότη της γιατί παραποιούσε τις ώρες εργασίες της σε ένα λογισμικό παρακολούθησης εργασίας!

 Η Karlee Besse, η οποία εργαζόταν εξ αποστάσεως ως λογίστρια στη Βρετανική Κολούμπια, ισχυρίστηκε ότι απολύθηκε από τη δουλειά της χωρίς αιτία πέρυσι και ζήτησε μεγάλη αποζημίωση για απλήρωτους μισθούς και ώρες. Ωστόσο, η εταιρεία που εργαζόταν έδειξε στο δικαστήριο στοιχεία που δείχνουν πως η Beese είχε καταγράψει περισσότερες από 50 ώρες που «δεν φαινόταν να σχετίζονται με την εργασία της». 

Η εταιρεία είπε ότι εγκατέστησε λογισμικό παρακολούθησης χρόνου εργασίας εργαζομένων που ονομάζεται TimeCamp στο εταιρικό λάπτοπ της Besse, αφού διαπίστωσε ότι τα αρχεία που της είχαν ανατεθεί ήταν καθυστερημένα. Πρόκειται για μια στρατηγική που οι εταιρείες υιοθετούν όλο και περισσότερο στην εποχή της τηλεργασίας, αναφέρει η Guardian.  Το λογισμικό παρακολουθεί πόσο χρόνο είναι ανοιχτό ένα έγγραφο, πώς χρησιμοποιεί ο υπάλληλος το έγγραφο αυτό και καταγράφει την ώρα που εργάζεται κάποιος.

Εβδομάδες αργότερα, η εταιρεία είπε ότι μια ανάλυση «εντόπισε παρατυπίες μεταξύ των φύλλων χρόνου της και των αρχείων καταγραφής χρήσης λογισμικού». Ενώ η Besse είπε στο δικαστήριο ότι βρήκε το πρόγραμμα αυτό δύσκολο και φοβόταν πως κατέγραφε και το τι έκανε στον προσωπικό της χρόνο στον υπολογιστή. Τότε, η εταιρεία έδειξε πως το TimeCamp κάνει αυτόματα τους διαχωρισμούς μεταξύ του χρόνου εργασίας και τον προσωπικό χρόνο.

Η Besse είπε ότι είχε εκτυπώσει τα έγγραφα στα οποία εργαζόταν και δεν ενημέρωσε την εταιρεία της πως δούλευε σε έντυπη μορφή επειδή φοβόταν τις επιπτώσεις. Η εταιρεία απάντησε ότι το λογισμικό παρακολουθεί και την εκτύπωση - και ότι λίγα έγγραφα είχαν καταγραφεί ως εκτυπωμένα. Είπε επίσης ότι οποιαδήποτε εργασία από τα έντυπα έγγραφα θα έπρεπε να εισαχθεί στο λογισμικό της εταιρείας, κάτι που δεν συνέβη ποτέ.

Η εργαζόμενη παραδέχτηκε τελικά στον μάνατζέρ της πως «είχα προσθέσει χρόνο σε αρχεία που δεν άγγιξα», λέγοντας πως ξέρει πως δεν είναι σωστό και πως λυπάται για αυτό. Ο δικαστής απέρριψε τον ισχυρισμό της Besse για την καταγγελία που έκανε και την διέταξε να πληρώσει περίπου 1.700 ευρώ για τους μισθούς της και την προκαταβολή που είχε λάβει από την εταιρεία.

.ethnos.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα