Bloomberg: Υπαινιγμός Ερντογάν για εκλογές στις 14 Μαΐου

Bloomberg: Υπαινιγμός Ερντογάν για εκλογές στις 14 Μαΐου

Σε πρόωρες κάλπες την 14η Μαΐου φαίνεται πως προσανατολίζεται ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος υπαινίχθηκε για ακόμη μια φορά ότι οι εκλογές του 2023 θα μετακινηθούν νωρίτερα από τον Ιούνιο.

Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, ο πρόεδρος της Τουρκίας υπονόησε σε ομιλία του ότι οι εκλογές θα μπορούσαν να γίνουν στις 14 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το 2023 θα πετύχουμε τον δρόμο που άνοιξε ο Μεντερές στις 14 Μαΐου 1950, λέγοντας “φτάνει, ο κόσμος έχει το λόγο”». Σημειώνεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Αντνάν Μεντερές, ο οποίος ανετράπη σε στρατιωτικό πραξικόπημα το 1960, αποτελεί τακτικά «έμπνευση» για τον Ερντογάν.

Το Bloomberg εκτιμά ότι με βάση αυτά τα λεγόμενα του Τούρκου πρόεδρου, η 14 Μαΐου θα μπορούσε να είναι η ημερομηνία των προεδρικών εκλογών, κάτι που σημαίνει ότι η αντιπολίτευση έχει λιγότερους από πέντε μήνες για να ονομάσει τον υποψήφιό της.

Αλλά και η αντιπολίτευση ανέφερε την ίδια ημερομηνία. Σε χθεσινή του τηλεοπτική συνέντευξη, ο επικεφαλής του CHP Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου δήλωσε: «Φαίνεται ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 14 Μαΐου».

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Ερντογάν πάλι υπονόησε ότι οι εκλογές θα γίνουν πριν τον Ιούνιο. «Έχουμε πέντε μήνες, συνεχίζουμε ασταμάτητα για πέντε μήνες», είπε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα