Κορονοϊός: Παγκόσμιος συναγερμός μετά τη χαλάρωση των μέτρων κατά του Covid στην Κίνα

Τον εφιάλτη της πανδημίας επαναφέρουν οι εικόνες που φτάνουν από την Κίνα με τα ασθενοφόρα να μεταφέρουν επειγόντως ασθενείς στα νοσοκομεία τα οποία κυριολεκτικά ασφυκτιούν.
Ατέλειωτες ουρές στα επείγοντα. Γεμάτα ασθενοφόρα που μεταφέρουν συνεχώς ασθενείς. Νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία του Πεκίνου. Η καρδιά της Κίνας χτυπά στην εντατική.

«Kάθε μέρα δεχόμαστε 300 με 400 ασθενείς,Χθες σπάσαμε ρεκόρ με την εισαγωγή 650.Υπάρχουν πολλοί ασθενείς και οι γιατροί δουλεύουν πολύ σκληρά» δηλώνει στέλεχος εντατικής στο Πεκίνο.


Τρία χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση του κορωνοϊού φαίνεται πως τίποτα δεν έχει αλλάξει. Αντιθέτως η κατάσταση μοιάζει να χειροτερεύει. Τα νοσοκομεία είναι υπό ασφυκτική πίεση, δεν υπάρχει χώρος στα κρεβάτια και οι αίθουσες γεμίζουν με ράντζα.

Η επιδείνωση της κατάστασης στην Κίνα σε συνδυασμό με την έλλειψη πληροφόρησης από την κυβέρνηση για το αν πρόκειται για νέες μεταλλάξεις ανάγκασε την Ιταλία να επιβάλλει αναγκαστικό τεστ στους ταξιδιώτες.

«Ακούσαμε από τον επικεφαλής Υγείας στην περιοχή της Λομβαρδίας ότι την περασμένη Δευτέρα σχεδόν το 50% των ταξιδιωτών που έφθασαν στο Μιλάνο από την Κίνα βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό» μετέδωσε το CNN.

Την ενίσχυση των μέτρων εξετάζουν Ηνωμένες Πολιτείες, Ινδία, Ιαπωνία, Μαλαισία και Ταϊβάν, ενώ το Πεκίνο επιμένει ότι τα μέτρα θα πρέπει να συνοδεύονται από επιστημονικές εξηγήσεις και να μην είναι αυθαίρετα.

Το παράδοξο είναι ότι η Κίνα εγκαταλείπει την εμμονική μέθοδο μηδενικής ανοχής στον κορωνοϊό από τις 8 Γενάρη ανοίγοντας τις πύλες της στον κόσμο, τη χειρότερη στιγμή της νέας και άγνωστης έξαρσης της επιδημίας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα