Πούτιν: Αδελφό έθνος η Ουκρανία παρά τον πόλεμο - Κοινές οι απώλειες

Πούτιν: Αδελφό έθνος η Ουκρανία παρά τον πόλεμο - Κοινές οι απώλειες

«Κοινή τραγωδία» χαρακτηρίζει ο Βλαντιμίρ Πούτιν τις απώλειες στο πεδίο της μάχης, αφού θεωρεί τον λαό της Ουκρανίας ως «αδελφό έθνος», παρά τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει στα εδάφη της μετά την εισβολή της Ρωσίας, τον οποίο επιμένει να αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σε συνεδρίαση των επικεφαλής των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, υποστήριξε και πάλι ότι υπάρχουν απειλές κατά της Ρωσίας, δηλώνοντας ότι οι εχθροί της θέλουν να τη δουν να αποσυντίθεται, ενώ επανέλαβε και πάλι τον ισχυρισμό ότι «αναγκάστηκε να προχωρήσει» σε πόλεμο με την Ουκρανία.

Ο λόγος είναι οι δυτικές «προκλήσεις», σύμφωνα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ισχυρισμούς τους οποίους το Κίεβο και η Δύση απορρίπτουν ως ψευδή.

«Αυτό που συμβαίνει είναι ασφαλώς μια τραγωδία. Μια κοινή τραγωδία. Όμως δεν είναι το αποτέλεσμα της δικής μας πολιτικής, είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής τρίτων χωρών», δήλωσε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ακόμη πως η Ρωσία θα επιτύχει τους στόχους της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησής» της στην Ουκρανία χωρίς να βλάψει την οικονομία της με τη στρατιωτικοποίησή της.

Σύμφωνα με τον Πούτιν, η Ρωσία θα βελτιώνει σταθερά και ήρεμα τις στρατιωτικές δυνάμεις της χωρίς να υπονομεύει την ποιότητα των κοινωνικών υπηρεσιών για το ρωσικό λαό.

πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα