Ουκρανία: Στους Ουκρανούς η Χερσώνα - Η πρόταση παράδοσης στον Πούτιν

Ουκρανία: Στους Ουκρανούς η Χερσώνα -  Η πρόταση παράδοσης στον Πούτιν

Αίσθηση προκαλούν όσα αποκαλύπτει ένας Ρώσος Ακαδημαϊκός, σύμφωνα με τον οποίο ο Βλαντιμίρ Πούτιν δέχθηκε πρόταση από τη Δύση να παραδοθεί όταν έχανε τη Χερσώνα. Πλέον η πόλη βρίσκεται στην κατοχή των ουκρανικών δυνάμεων.

Οι συνεργάτες του Βλαντιμίρ Πούτιν είδαν θετικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς οι προτάσεις που έγιναν τους επιτρέπουν να συνεχίσουν να είναι στην εξουσία και να αποφύγουν κατηγορίες για «εγκληματικές ενέργειες», σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

Ο καθηγητής Βαλερί Σολοβέι που ήταν στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας και ισχυρίζεται ότι έχει διασυνδέσεις με το Κρεμλίνο χαρακτήρισε ντροπιαστική ήττα την αποχώρηση από τη Χερσώνα. Πρόσθεσε ότι η παράδοση θα οδηγήσει τη Ρωσία να παραχωρήσει όλα τα εδάφη στην Ουκρανία με εξαίρεση την Κριμαία, η οποία θα γίνει αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη και το καθεστώς της δεν θα συζητηθεί ξανά μέχρι το 2029.

Σε αντάλλαγμα, ο Πούτιν και οι σύντροφοί του θα απέφευγαν τις ποινικές κατηγορίες για τον πόλεμο και θα τους επιτραπεί να παραμείνουν στην εξουσία, ισχυρίστηκε ο καθηγητής Σολοβέι.

Σύμφωνα με τον Σολοβέι η συγκεκριμένη πρόταση έπεσε στο τραπέζι από τη Δύση. Η Ρωσία φέρεται να έχει δείξει θετική στο ενδεχόμενο να καθίσουν οι δύο πλευρές στο τραπέζι και να καταλήξουν σε μία συμφωνία. Την ίδια ώρα οι πληροφορίες από την Ουάσιγκτον αναφέρουν και η Ουκρανία δείχνει πλέον διάθεση να κάνει το ίδιο.

Ο Αμερικανός στρατηγός Μαρκ Μάιλι, μάλιστα ανέφερε ότι ο «βαρύς χειμώνας που έρχεται με μάχες, δίνει την ευκαιρία για να κάτσουν να συζητήσουν οι δύο πλευρές».

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει πει ότι μπορεί να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον όρο να μην είναι ο Πούτιν, αλλά κάποιος άλλος πρόεδρος της Ρωσίας. 

πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα