Βρετανία: Νεκρόφιλος που κακοποίησε σεξουαλικά 102 πτώματα, κατηγορείται για άλλες 16 σεξουαλικές επιθέσεις

Βρετανία: Νεκρόφιλος που κακοποίησε σεξουαλικά 102 πτώματα, κατηγορείται για άλλες 16 σεξουαλικές επιθέσεις

Καταδικάστηκε σε δύο φορές ισόβια στις 15 Δεκεμβρίου 2021, αφού παραδέχτηκε ότι κακοποίησε σεξουαλικά τουλάχιστον 102 γυναίκες ενώ εργαζόταν ως ηλεκτρολόγος σε νεκροτομείο νοσοκομείου της Βρετανίας.

Ο νεκρόφιλος δολοφόνος Ντέηβιντ Φούλερ, ο οποίος κακοποιούσε σεξουαλικά πτώματα σε νεκροτομεία νοσοκομείων, κατηγορείται για 16 ακόμη σεξουαλικά αδικήματα.

Ο Φούλερ, 68 ετών, καταδικάστηκε σε δύο φορές ισόβια τον Δεκέμβριο του 2021, αφού παραδέχτηκε ότι κακοποίησε σεξουαλικά τουλάχιστον 102 πτώματα γυναικών, ενώ εργαζόταν ως ηλεκτρολόγος σε νεκροτομείο νοσοκομείου, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Daily Mail.  

Γύριζε βίντεο με τις άρρωστες πράξεις του
Ακόμη πιο σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι βιντεοσκόπησε τον εαυτό του να κακοποιεί τα πτώματα, μεταξύ των οποίων ένα εννιάχρονο κορίτσι, δύο 16χρονες και μια γυναίκα 100 ετών, 12 χρόνια πριν από τη σύλληψή του τον Δεκέμβριο του 2020.

Επίσης, χτύπησε και στραγγάλισε μέχρι θανάτου την Wendy Knell, 25 ετών, και την Caroline Pierce, 20 ετών, πριν τις κακοποιήσει σεξουαλικά σε δύο ξεχωριστές επιθέσεις στο Κεντ, το 1987.    

Ο συνταξιούχος καταδικάστηκε σε δύο φορές ισόβια στις 15 Δεκεμβρίου 2021, αφού δήλωσε ένοχος στο δικαστήριο για τις δολοφονίες τους, καθώς και για άλλα 51 αδικήματα, συμπεριλαμβανομένων 44 κατηγοριών που αφορούν 78 θύματα σε νεκροτομεία, μεταξύ 2008 και Νοεμβρίου 2020.

Τα εγκλήματά του ήρθαν για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας, αφού συνδέθηκε με μία από τις μακροβιότερες ανεξιχνίαστες διπλές δολοφονίες στη Βρετανία πριν από περισσότερα από 30 χρόνια.

Ήταν ο δράστης «παγωμένων» για 30 χρόνια υποθέσεων
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, ο Φούλερ συνδέθηκε με τις «cold cases» 30 ετών, τις υποθέσεις που «πάγωσαν» λόγω έλλειψης στοιχείων και μπήκαν στο αρχείο, μέσω μιας ανακάλυψης DNA, που οδήγησε στη συνέχεια την αστυνομία στην κρυψώνα του, όπου εντόπισε τις αηδιαστικές ηχογραφήσεις του ίδιου να κακοποιεί πτώματα.

Το πρωί της 4ης Οκτωβρίου 2022, η αστυνομία απήγγειλε άλλες 16 κατηγορίες εναντίον του, για σεξουαλικά αδικήματα που διαπράχθηκαν σε νεκροτομείο.

Η αστυνομία του Κεντ δήλωσε την Τρίτη: «Η έρευνα της Διεύθυνσης Σοβαρού Εγκλήματος του Κεντ και του Έσσεξ οδήγησε σε στοιχεία που αφορούν συνολικά 101 θύματα σε αυτά τα νεκροτομεία.

»Οι τελευταίες κατηγορίες σχετίζονται με τα 23 εναπομείναντα θύματα, εκ των οποίων όλα ήταν νεκρές ενήλικες γυναίκες. Καλύπτουν μια περίοδο μεταξύ του 2007 και του 2020».

Ο Φούλερ θα εμφανιστεί μέσω βιντεοκλήσης ενώπιον του δικαστηρίου την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, αντιμετωπίζοντας 12 κατηγορίες για «σεξουαλική διείσδυση σε πτώμα» και τέσσερις κατηγορίες σε σχέση με κατοχή «ακραίας πορνογραφίας».  

Ο ηλεκτρολόγος – κτήνος με εικοσαετή και πλέον δράση
Ο 68χρονος, από το Χίθφιλντ του Ανατολικού Σάσεξ της Αγγλίας, ο οποίος κρατείται στη φυλακή Φράνκλαντ του Ντάραμ, κατηγορείται για 10 αδικήματα βάσει του άρθρου 70 του νόμου περί σεξουαλικών αδικημάτων του 2003, τα οποία αφορούν δέκα αναγνωρισμένα θύματα.

Του έχουν επίσης απαγγελθεί κατηγορίες για δύο ακόμη αδικήματα, που αφορούν τρία αγνώστων στοιχείων θύματα.

Η αστυνομία τού απήγγειλε επίσης δύο κατηγορίες για την κατοχή ακραίας πορνογραφίας σε σχέση με 13 αναγνωρισμένα θύματα, καθώς και δύο ακόμη κατηγορίες για το ίδιο αδίκημα για δέκα αγνώστων στοιχείων θύματα.

Τον Δεκέμβριο του 2021, στον Φούλερ επιβλήθηκαν επίσης, μαζί με τα δις ισόβια, επιπλέον ποινές συνολικής διάρκειας 12 ετών για άλλες κατηγορίες, στις οποίες δήλωσε ένοχος.

Αυτές περιελάμβαναν σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος 78 νεκρών γυναικών σε του στο νοσοκομείου Tunbridge Wells και στο παλαιό νοσοκομείο Kent and Sussex, μεταξύ 2008 και 2020. Εργαζόταν εκεί ως ηλεκτρολόγος από το 1989.  

Η έρευνα της Διεύθυνσης Σοβαρού Εγκλήματος του Κεντ και του Έσσεξ έφερε έκτοτε στο φως περαιτέρω στοιχεία, βοηθώντας τους αστυνομικούς να ταυτοποιήσουν συνολικά 101 θύματα.  

Θα ερευνήσουν αν βρίσκεται πίσω και από άλλες υποθέσεις εξαφανισμένων γυναικών
Οι τελευταίες κατηγορίες συνδέονται με τα 23 εναπομείναντα θύματα – όλα νεκρές ενήλικες γυναίκες – των οποίων τα πτώματα κακοποιήθηκαν μεταξύ 2007 και 2020.

Μια εκτεταμένη και πολύπλοκη διαδικασία ταυτοποίησης οδήγησε τους αξιωματικούς στην επίσημη ταυτοποίηση δεκατριών από αυτά τα 23 θύματα.

Η αστυνομία δεν μπόρεσε να εξακριβώσει την ταυτότητα των άλλων δέκα θυμάτων, ωστόσο οι κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν αφορούν αδικήματα εις βάρος όλων των θυμάτων.

Μετά την καταδίκη του Φούλερ τον Δεκέμβριο, η αστυνομία του Κεντ αποκάλυψε ότι μια ειδική ομάδα ερευνητών θα περάσει ένα χρόνο ερευνώντας τη ζωή του, για να διαπιστώσει αν βρίσκεται πίσω και από άλλες ανεξιχνίαστες υποθέσεις εξαφανισμένων γυναικών.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν βρεθεί στοιχεία για άλλα θύματα, δήλωσε η αστυνομία.

.in.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα