Έκλαψαν πολύ: Τι έγινε στην ιδιωτική ταφή της Ελισάβετ χωρίς κάμερες

Έκλαψαν πολύ: Τι έγινε στην ιδιωτική ταφή της Ελισάβετ χωρίς κάμερες

Εκτός Λονδίνου βρίσκεται και πάλι ο βασιλιάς Κάρολος, αφού μετά την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ ξεκίνησε για το Μπαλμόραλ, εκεί όπου την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου έκλεισε τα μάτια της, μετά την ξαφνική και σύντομη επιδείνωση της υγείας της.

Ο βασιλιάς Κάρολος αποχαιρέτησε τη μητέρα του και ουσιαστικά ανέλαβε βασιλιάς στο Μπαλμόραλ, εκείνο το απόγευμα της 8ης Σεπτεμβρίου. Πετούσε καθημερινά στο κάστρο από τον Αύγουστο και μετά, καθώς υπήρχε εμφανή επιβάρυνση της υγείας της μητέρας του και όλοι φοβούνταν για το χειρότερο - αν και κανείς δεν πίστευε ότι θα ερχόταν τόσο σύντομα.

Μετά την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ τη Δευτέρα, το επόμενο πρωί, ο βασιλιάς Κάρολος επέστρεψε εκεί, στη Σκωτία, στο Μπαλμόραλ.

Ο βασιλιάς Κάρολος προσγειώθηκε στη Σκωτία για να θρηνήσει ιδιαιτέρως τη μητέρα του στο κτήμα Μπαλμόραλ, γράφει η Daily Mail.

Αναχώρησε από τη RAF Northolt με ιδιωτικό τζετ χθες το πρωί και προσγειώθηκε στο Αμπερντίν το μεσημέρι. Μαζί του βρίσκεται και η βασίλισσα, σύζυγος Καμίλα.

Τι συνέβη το βράδυ της κηδείας της Ελισάβετ, κατά την ιδιωτική τελετή ταφής
Προχθές το βράδυ, μετά την ιδιωτική κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ το παλάτι πόσταρε μια άγνωστη φωτό της από τη Σκωτία.

Η ιδιωτική κηδεία έγινε αργά το βράδυ της Δευτέρας στις 9:30 ώρα Ελλάδος. H βασιλική οικογένεια επέστρεψε στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο Γουίνδσορ και έγινε η ταφή της σορού της Ελισάβετ, μαζί με τη σορό του Φιλίππου, σε άλλη βασιλική κρύπτη, που βρίσκεται σε παρεκκλήσι εντός του παρεκκλησίου. Η Ελισάβετ ενταφιάστηκε στην κρύπτη όπου βρίσκονται οι σοροί του πατέρα της βασιλιά Γεωργίου, της μητέρας της και της αδελφής της Μαργαρίτας.

Η τελετή ήταν μόνο για τα στενά μέλη της οικογένειας -και εντελώς ιδιωτική- αλλά μια ανώτερη βασιλική πηγή δήλωσε στην Evening Standard: «Ναι, υπήρξαν δάκρυα. Φυσικά και υπήρξαν. Αλλά τουλάχιστον η Αυτού Μεγαλειότης έχει ησυχάσει τώρα».

Είναι ενδεικτικό ότι ο βασιλιάς επισκέπτεται το κτήμα που η μητέρα του «αγαπούσε περισσότερο» στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου Cairngorms μετά τον ενταφιασμό της στον οικογενειακό τάφο. Ο Κάρολος είχε αποσυρθεί στο απομονωμένο σπίτι του στην ουαλική ύπαιθρο μέσα σε 24 ώρες από την κηδεία του πατέρα του τον Απρίλιο του 2021.

Πιθανότατα θα μείνει στο Birkhall, το σπίτι του στο κτήμα Μπαλμόραλ στο Aberdeenshire, το οποίο απέχει περίπου επτά μίλια από το κεντρικό κάστρο. Κληρονόμησε το Birkhall από την βασιλομήτορα μετά τον θάνατό της το 2002.

Χθες το πρωί ο βασιλιάς έφυγε από το Ουίνδσορ, όπου η βασιλική οικογένεια έμειναν το βράδυ της Δευτέρας, μετά την κηδεία.

Η αγάπη της βασίλισσας για τη Σκωτία ήταν γνωστή, όπως και του γιου της. Όταν ήταν πρίγκιπας της Ουαλίας, ο Κάρολος ήταν γνωστός εκεί ως Δούκας του Ρόθσεϊ μέχρι που οι τίτλοι του παραδόθηκαν στον πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα