Βασίλισσα Ελισάβετ – Πριγκίπισσα Νταϊάνα: 25 χρόνια μετά η ιστορία επαναλαμβάνεται – Κάρολος, Γουίλιαμ και Χάρι στη νεκρική πομπή

Βασίλισσα Ελισάβετ – Πριγκίπισσα Νταϊάνα: 25 χρόνια μετά η ιστορία επαναλαμβάνεται – Κάρολος, Γουίλιαμ και Χάρι στη νεκρική πομπή

Μια εικόνα από το παρελθόν θα δουν όλοι σήμερα στις 16:00 ώρα Ελλάδος όταν η σορός της Βασίλισσας Ελισάβετ θα μεταφέρεται από το Παλάτι του Μπάκινγχαμ στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ για να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. 

Ακόμα και μετά θάνατον η Βασίλισσα Ελισάβετ προσπαθεί να ενώσει την οικογένειά της. Οι Πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι άφησαν στην άκρη τις δοαφορές τους και θα τους δούμε στο πλάι του πατέρα τους Βασιλιά Καρόλου του Γ’ κατά την διάρκεια της νεκρικής πομπής. Όπως ακριβώς είχε συμβεί πριν από 25 χρόνια όταν μικρά παιδιά στέκονταν στο πλευρό του πατέρα τους στην κηδεία της μητέρας τους Πριγκίπισσας Νταϊάνας. 

Η Βασίλισσα Ελισάβετ «πέρασε» την τελευταία νύχτα της στο Παλάτι της στο επονομαζόμενο Bow Room όπου είχαν την ευκαιρία οι άνθρωποι που εργάζονται στο Μπάκινγχαμ και συνεργάτες της επί δεκαετίες να την αποχαιρετήσουν.

Η σορός της θα μείνει για το λαϊκό προσκύνημα στο Αββαείο του Γουέστμινστερ έως την Δευτέρα οπότε θα γίνει η κηδεία.

Οι διοργανωτές περιμένουν πάνω από 1 εκατομμύριο πολίτες οι οποίοι θα θέλουν να αποτίσουν φόρο τιμής στην Βασίλισσά τους περιμένοντας κάποιοι πάνω από 35 ώρες.

Ειδικοί εκτιμούν ότι μόνο οι 400.000 θα καταφέρουν να περάσουν το κατώφλι του Γουέστμινστερ για να προσκυνήσουν την σορό της.

Το πρόγραμμα 

Στις 16.22 ακριβώς το φέρετρο με την σορό της Βασίλισσας Ελισάβετ θα τοποθετηθεί σε κιλίβαντα πυροβόλου και θα ξεκινήσει η πομπή προς το Βαββαείο. Θα την ακολουθούν τα παιδιά και τα εγγόνια της. 38 λεπτά αργότερα θα φτάσουν στο Αββαείο. 

Στο Γουέστμινστερ η ηλικία του οποίου πλησιάζει τα 1.000 χρόνια τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του πατέρα της Ελισάβετ Βασιλιά Γεώργιου του Στ’ το 1952 και το ίδιο και της μητέρας της το 2002. Την ίδια χρονιά έφυγε από την ζωή και η Προγκίπισσα Μαργαρίτα, αδερφή της Ελισάβετ αλλά η εξόδιος ακολουθία έγινε στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Γουίνδσορ σε κλειστό οικογενειακό κύκλο.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα