Φωτιά έβαλε δημοσίευμα εφημερίδας - Νοίκιασε ο Ζελένσκι τη βίλα του στην Ιταλία σε ζευγάρι Ρώσων;

Φωτιά έβαλε δημοσίευμα εφημερίδας - Νοίκιασε ο Ζελένσκι τη βίλα του στην Ιταλία σε ζευγάρι Ρώσων;

Φωτιά έβαλε δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Il Tirreno στα κοινωνικά δίκτυα προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.

 Η εφημερίδα έκανε λόγο για ενοικίαση της πολυτελούς βίλας που διαθέτει ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι στη Βερσίλα της Ιταλίας, σε ζευγάρι Ρώσων αντί 50.000 ευρώ τον μήνα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ζελένσκι νοίκιασε τη βίλα σε ένα ζευγάρι Ρώσων με έδρα το Λονδίνο. Η πολυτελής βίλα αγοράστηκε από τον Ζελένσκι αντί τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ όταν ο Ουκρανός ηγέτης ήταν ακόμη ηθοποιός.

«Φωτογραφίες που ανήρτησε το ζευγάρι των Ρώσων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιβεβαίωσαν ότι διέμεναν στο ακίνητο του Ζελένσκι», ανέφερε η Il Tirreno.

Γείτονες στη βίλα Ζελένσκι δήλωσαν στην εφημερίδα ότι οι ένοικοι μιλούσαν ρωσικά. «Είδαμε δύο ζευγάρια να μένουν στη βίλα και στις αρχές Αυγούστου έγινε ένα μικρό πάρτι, μάλλον για τα γενέθλια ενός παιδιού», ανέφεραν οι γείτονες στην Il Tirreno.

 Η εφημερίδα Corriere Della Serra, επικοινώνησε με το μεσιτικό γραφείο που διαχειρίζεται η βίλα Ζελένσκι , το οποίο διέψευσε ότι οι συγκεκριμένοι ένοικοι ήταν Ρώσοι: «Οι ένοικοι δεν ήταν Ρώσοι, αλλά δεν μπορώ να πω περισσότερα γιατί εμπίπτει στο απόρρητο για την ιδιωτική τους ζωή». Ωστόσο, η Corriere Della Serra, ανέφερε ότι οι ενοικιαστές είναι πιθανότατα ρωσικής καταγωγής, «αλλά έχουν από καιρό την κατοικία τους στο Λονδίνο και ίσως την αγγλική υπηκοότητα».

 «Η βίλα δεν νοικιάστηκε σε άτομα ρωσικής υπηκοότητας επειδή έχουμε ένταλμα από το ακίνητο που μας απαγορεύει κατηγορηματικά να το κάνουμε. Μπορούμε να νοικιάσουμε σε οποιονδήποτε, αρκεί να είναι άλλης εθνικότητας: Ευρωπαίοι, Αμερικανοί κ.ο.κ.…». Έτσι απαντά ο Κλαούντιο Σαλβίνι, ο κτηματομεσίτης της Real Estate Forte dei Marmi Villas, που διαχειρίζεται τη βίλα του Ουκρανού Προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ζελένσκι προέτρεπε την ΕΕ να μην χορηγεί άδειες εισόδου σε Ρώσους τουρίστες. Εκτός από τη βίλα του Ζελένσκι στην Τοσκάνη, ο Ουκρανός πρόεδρος και ο στενός του κύκλος φέρονται να διαθέτουν ένα εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο υπεράκτιων ακινήτων και περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων πολλών ακριβών κατοικιών στο Λονδίνο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα