Τουρκία: Αποφυλακίστηκε η Γκιουλσέν — Σε κατ’ οίκον περιορισμό η τραγουδίστρια

Αποφυλακίστηκε η Τουρκάλα ποπ σταρ Γκιουλσέν καθώς το Πρωτοδικείο Κακουργημάτων έκανε δεκτή την έφεση που άσκησαν οι δικηγόροι της.
Σύμφωνα με το CNN Turk, ωστόσο, στην τραγουδίστρια επιβλήθηκε κατ’ οίκον περιορισμός.

Η ποπ σταρ της Τουρκίας είχε φυλακιστεί με την κατηγορία της υποκίνησης μίσους με αφορμή ένα σχόλιο που έκανε επί σκηνής για τα θρησκευτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.
 
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συναυλίας της τον περασμένο Απρίλιο, η Γιουλσέν αστειευόμενη είχε πει: «Είναι διεστραμμένος, έχει βγει από τις σχολές ιεροκηρύκων».

Το σχόλιό της προκάλεσε την αντίδραση του αντιεισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης, που διέταξε τη σύλληψή της την περασμένη Πέμπτη.

Η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός, το πλήρες όνομα της οποίας είναι Γκιουλσέν Μπαϊρακτάρ Τσομπάνογλου, έγραψε στο Twitter ότι αστειευόταν με συναδέλφους της σε μια παράσταση που έδωσε τον Απρίλιο και ζήτησε συγγνώμη από όσους προσέβαλε. Πρόσθεσε ότι κάποιοι άδραξαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τα λόγια της για να πολώσουν την κοινωνία.

 Στην έφεσή του ο Εμέκ Εμρέ, συνήγορος της Γκιουλσέν, ανέφερε ότι η πελάτισσά του έκανε υπό τύπον αστειότητας και χωρίς πρότερο σχεδιασμό τα σχόλια και μάλιστα σε ιδιωτικό και όχι δημόσιο χώρο, όπου οι εισερχόμενοι πλήρωναν εισιτήριο. Υποστήριξε ακόμη ότι η τραγουδίστρια δεν είχε καμία εγκληματική πρόθεση όταν έκανε το αστείο, που ήταν απλώς μια στιγμιαία αντίδραση προς έναν φίλο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα