Κιμ Γιονγκ Ουν: Έκλαιγαν οι Βορειοκορεάτες όταν ανακοινώθηκε ότι ο ηγέτης τους νόσησε από κορονοϊό

Τη «νίκη» της χώρας του επί της πανδημίας του νέου κορονοϊού ανακήρυξε την Τετάρτη (10.08.2022) ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν. Εδώ και δύο εβδομάδες, δεν έχει καταγραφή καμία περίπτωση ασθενούς «με πυρετό», όπως είναι η ορολογία που χρησιμοποιεί η Πιονγκγιάνγκ. 

Μάλιστα η αδερφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Τζο Γιονγκ, αποκάλυψε πως και εκείνος «είχε πυρετό», εξαίροντας τις προσπάθειές του για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Όπως ανέφερε, ο Κιμ Γιονγκ Ουν «παρότι ήταν σοβαρά άρρωστος, δεν ξεκουράστηκε ούτε στιγμή» διότι «σκεφτόταν αυτούς που έπρεπε να λάβουν φροντίδα».

 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως έχουν τα πλάνα από την ομιλία της Κιμ Τζο Γιονγκ, στα οποία φαίνεται το κοινό να βάζει τα κλάματα όταν αποκάλυψε ότι και ο αδερφός της, Κιμ Γιονγκ Ουν, έχει νοσήσει και αυτός από κορονοϊό. 

Δείτε εδώ στο παρακάτω βίντεο:
 
 

 

Υπενθυμίζεται ότι η Βόρεια Κορέα, από τις πρώτες χώρες του κόσμου που έκλεισε τα σύνορά της τον Ιανουάριο του 2020, μετά την εμφάνιση του κορονοϊού στη γειτονική Κίνα και υποστήριζε για καιρό ότι μπόρεσε να αποκρούσει την πανδημία. Όμως τη 12η Μαΐου, η Πιονγκγιάνγκ παραδέχθηκε πως βρισκόταν σε εξέλιξη ξέσπασμα και ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανέλαβε προσωπικά τον αγώνα κατά της πανδημίας.

Μετά την 29η Ιουλίου, δεν έχει αναφερθεί από την βορειοκορεατική κυβέρνηση καμία περίπτωση ασθενούς «με πυρετό». Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν την Τετάρτη (10.08.2022) έδωσε εντολή να αρθούν τα «μέγιστα» μέτρα αποτροπής της εξάπλωσης τη πανδημίας που επέβαλε τον Μάιο, προσθέτοντας πως η χώρα του πρέπει να διατηρήσει «ατσάλινο φραγμό» κατά της επιδημίας και να «εντείνει το έργο» για την αντιμετώπισή της «ως το τέλος της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης». 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα