Πολεμικό κλίμα δημιουργούν τα ΜΜΕ στην Τουρκία – Τα τέσσερα σενάρια που εξετάζει η Αθήνα

Πολεμικό κλίμα δημιουργούν τα ΜΜΕ στην Τουρκία – Τα τέσσερα σενάρια που εξετάζει η Αθήνα

Πολεμικό κλίμα στην Τουρκία, με την Ελλάδα στο στόχαστρο και τον σουλτάνο στριμωγμένο να είναι πιο απρόβλεπτος από ποτέ, την ώρα που τα τουρκικά ΜΜΕ ρίχνουν λάδι στην φωτιά, επειδή ο Έλληνας πρωθυπουργός πήγε σε ελληνικά νησιά.

Όπως παρουσιάζει το megatv.com στο εκρηκτικό μείγμα έρχεται να προστεθεί η κατάρρευση της τουρκικής λίρας και ο πληθωρισμός που επισήμως αγγίζει το 70%.

Λόγοι που εξηγούν γιατί η δημοφιλία του Ερντογάν σε προεκλογική περίοδο επί της ουσίας είναι στο χαμηλότερο σημείο.

Μέσα σε αυτό το κλίμα νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκαν υπερπτήσεις πάνω από την Κανδελιούσσα, δυτικά της Νισύρου, από τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV λίγες ώρες μετά τις σκληρές αερομαχίες ελληνικών και τουρκικών μαχητικών στη Λήμνο.

Ο Σουλτάνος με κινήσεις εντυπωσιασμού όπως την αλλαγή του ονόματος της χώρας, για να μη θυμίζει πια την αγγλική λέξη για τη γαλοπούλα, ψάχνει σωσίβιο να σωθεί. Η νέα εισβολή στη Συρία είναι ένα τέτοιο σωσίβιο στη δημοφιλία του, όμως οι Ρώσοι του έβαλαν φρένο.

Τα σενάρια που εξετάζει το ελληνικό Πεντάγωνο
Το πώς θα εξάγει την ένταση είναι πλέον το ερώτημα που μπαίνει στο τραπέζι. Έλληνες επιτελείς αναφέρουν ότι υπάρχουν τέσσερα σενάρια για τις πιθανείς κινήσεις της Άγκυρας.

– Το πρώτο σενάριο που βρίσκεται υπό μελέτη αναφέρει ότι το γεωτρύπανο θα πάει κοντά σε τουρκικές ακτές και δεν θα θίξει τα ελληνικά και κυπριακά κυριαρχικά δικαιώματα

– Ένα άλλο σενάριο αναφέρει ότι ίσως το τουρκικό γεωτρύπανο θα πλεύσει σε κάποιο οικόπεδο της κυπριακής ΑΟΖ

– Το τρίτο σενάριο που μελετά η Αθήνα έχει να κάνει με τη τοποθέτηση του γεωτρύπανου στα όρια της ΑΟΖ που έχει οριοθετήσει η Αθήνα με το Κάιρο

– Το τέταρτο σενάριο, το οποίο θέλει να αποφύγει η Αθήνα, θέλει το γεωτρύπανο να κινείται νοτίως της Γαύδου, μέσα στο παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο

Γι’ αυτό και οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα