Σενάρια τρόμου με πυρηνικά για τα επόμενα βήματα του Πούτιν. Πώς είναι η ψυχική υγεία του;

Σενάρια τρόμου με πυρηνικά για τα επόμενα βήματα του Πούτιν. Πώς είναι η ψυχική υγεία του;

Μού είπαν ότι η ψυχιατρική υγεία του Πούτιν είναι κακή και οι ιστορίες που τον φέρουν να έχει τρελαθεί δεν είναι αστείες

Το θέμα της υγείας του Πούτιν απασχολεί  τον κύκλο εξουσίας στο Κρεμλίνο και τους ολιγάρχες «γιατί αυτοί δεν πιστεύουν ότι ο Πούτιν μπορεί πλέον να είναι ο εγγυητής» της εξουσίας τους, ανέφερε πηγή στην Sun

Το ζήτημα γίνεται ακόμα πιο περίπλοκο καθώς ένας ολιγάρχης, που είναι στον στενό κύκλο του Βλαντίμιρ Πούτιν, υποστήριξε ότι η ψυχική υγεία του ηγέτη του Κρεμλίνου είναι «κακή» και η απειλή για την χρήση πυρηνικών όπλων «πολύ πραγματική».

Σύμφωνα με την Sun, ο Ρώσος ολιγάρχης μιλώντας σε συνεργάτες του αποκάλυψε ότι οι «ιστορίες που φέρουν τον 69χρονο πρόεδρο να έχει τρελαθεί δεν είναι αστείες».

Πηγή την οποία επικαλείται η Sun ανέφερε ότι ο ολιγάρχης και άλλοι άνθρωποι στον κύκλο του Κρεμλίνου λένε πως «οι μεγάλοι επιχειρηματίες που είναι στενά συνδεδεμένοι με το κύκλωμα εξουσίας κάθονται σιωπηλοί σαν τα ποντίκια γιατί η τρέλα του αυτοκράτορα είναι πραγματική και οι απειλές για πυρηνικό πλήγμα πολύ πραγματικές».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν μπορεί να κλιμακώσει τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία στέλνοντας 600.000 στρατιώτες, ίσως μάλιστα να καταφύγει και στην χρήση ενός τακτικού πυρηνικού πλήγματος, υποστηρίζει πρώην ανώτατος αξιωματικός του ΝΑΤΟ, προειδοποιώντας ότι η δύσκολη θέση στην οποία φαίνεται να βρίσκεται η Ρωσία κάνει απρόβλεπτο τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου. 

Ο Σερ Τζέιμς Έβεραντ, ο οποίος υπηρέτησε ως αναπληρωτής επικεφαλής της Ανώτατης Διοίκησης του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, δήλωσε στην βρετανική Sun  ότι η μόνη διέξοδος που έχει ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι «η σημαντική κλιμάκωση» των επιχειρήσεων με την ενίσχυση της στρατιωτικής δύναμης στην Ουκρανία ή η χρήση πυρηνικών. Πάντως ο πρώην αξιωματικός του ΝΑΤΟ χαρακτήρισε «μεγάλη στρατηγική αποτυχία» το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών από την πλευρά της Ρωσίας.

Μιλώντας στη Sun ο Σερ Τζέιμς Έβεραντ υποστήριξε ότι ο Πούτιν «είναι σε μπελάδες» και αν δεν καταφέρει να πείσει τους στρατηγούς του ότι κερδίζει τον πόλεμο μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με ένα πραξικόπημα για την ανατροπή του.

«Δεν βλέπω πως μπορεί να πετύχει τους στόχους του χωρίς κλιμάκωση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σερ Τζέιμς Έβεραντ.

 
Για να στηρίξει τις εκτιμήσεις του επικαλέστηκε μία ανάρτηση στο Telegram, που αποδίδεται σε στέλεχος της Ομάδας Βάγκνερ – της μισθοφορικής ομάδας που χρησιμοποιεί ο Πούτιν στα μέτωπα της Ουκρανίας- σύμφωνα με την οποία η Μόσχα χρειάζεται να κινητοποιήσει «600.000 έως 800.000 άνδρες για να νικήσει στην Ουκρανία».

 
Το πλεονέκτημα του Πούτιν απέναντι στη Δύση
Ο Σερ Τζέιμς Έβεραντ επισήμανε επίσης ότι «θα ήταν τρελό να προσπαθήσεις να δεις με λογική αυτό το πρόβλημα» που προκάλεσε ο ίδιος ο Πούτιν στην Ουκρανία και γι αυτό δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να καταφύγει σε πυρηνικό πλήγμα, όντας απομονωμένος και σε δύσκολη θέση.

Ο Σερ Τζέιμς έκανε και μία ανατριχιαστική επισήμανση: «Εκεί που ο Πούτιν έχει πλεονέκτημα έναντι της Δύσης είναι ότι έχει μια σειρά από πυρηνικά όπλα. Από το πιο μικρό μέχρι αυτά που μπορούν να καταστρέψουν μια πόλη». «Ίσως για τον Πούτιν η πυρηνική κλιμάκωση να μην είναι τόσο μεγάλη, όπως την βλέπουμε εμείς (στη Δύση)», πρόσθεσε ο πρώην αναπληρωτής επικεφαλής της Ανώτατης Διοίκησης του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στην ανατριχιαστική προειδοποίηση του Βρετανού υπουργού Άμυνας, Μπεν Ουάλας, ο οποίος είπε ότι η Ρωσία μπορεί να καταφύγει σε πιο ακραίες τακτικές αν δεν αρχίσει να κερδίζει στα πεδία των μαχών.

Ο Πούτιν εξακολουθεί να έχει ένα κρυφό όπλο στην πίσω τσέπη και όλοι πρέπει να είμαστε ανήσυχοι, είπε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, μιλώντας σε συνέδριο με θέμα την κατάσταση ασφαλείας στην Ευρώπη.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα